5 greșeli pe care să le eviți dacă ai tenul uscat

În sezonul rece, una dintre cele mai mari probleme estetice cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi este uscăciunea pielii. Dacă te numeri și tu printre persoanele care au un ten uscat, atunci nu îți sunt deloc străine manifestările acestuia pe măsură ce temperaturile de afară scad. Ce ai de făcut dacă pielea ta pare că se crapă? În primul rând, renunță la cremele scumpe din comerț și începe un tratament cu ulei de cocos pentru ten de la Obio! Mai apoi, evită următoarele 5 greșeli din lista de mai jos!

  1. Nu aplica loțiunea hidratantă pe pielea uscată

Dacă vrei ca tratamentul pentru tenul tău să dea roade într-adevăr, aplică orice tip de loțiune pe care medicul dermatolog ți-a recomandat-o direct pe pielea umedă, după ce te-ai demachiat. În acest mod, pielea ta va fi mai înmuiată și, deci, mai pregătită să absoarbă substanțele active pe care crema respectivă le conține. De fapt, apa face bine tenului tău și atunci când o bei, așa că nu nu uita să bei cel puțin 2 l pe zi.

2. Nu exfolia pielea folosind un gel foarte abraziv

Contrar a ceea ce ai fi fost, poate, tentată să crezi, ultimul lucru de care pielea ta uscată (care se descuamează deja) are nevoie este un tratament prea dur pentru exfoliere. Deși aceasta este o etapă recomandată în cazul în care vorbim despre persoanele cu tenul uscat, cel mai bine este să folosești un gel care curăță delicat.

3. Nu folosești o mască pe timpul nopții

În cazul în care ai tenul uscat și nu folosești măști care acționează pe timpul nopții, ar putea fi o mare greșeală, care îți compromite starea pielii tale. Pe timpul nopții, celulele pielii se regenerează mult mai bine, așa că ar fi indicat dacă ai include în rutina ta de îngrijire și un produs cosmetic de ale căror beneficii să te bucuri dis de dimineață! 

4. Nu folosi un burete pentru curățarea feței

Atunci când ai tenul uscat, orice factor extern perceput de epidermă ca fiind mult prea agresiv, poate produce efecte dăunătoare pentru pielea ta. Din acest motiv, sfatul nostru este să renunți la bureții pentru față sau la alte instrumente care promit curățarea mai rapidă a pielii tale. Cel mai sigur pentru tenul tău este să te speli cu apă rece, folosindu-ți mâinile. Ai grijă ca procesul de curățare să se facă prin mișcări gentile, circulare.

5. Nu utiliza produse de machiaj pe bază de pudră

Machiaj te poate face să arăți bine, estompând problemele tenului – asta dacă folosești produsele corespunzătoare tipului tău de piele. În cazul în care ai un ten uscat, încearcă să eviți folosirea pudrei și a produselor cosmetice matifiante (fonduri de ten, iluminator, baze de machiaj), care nu vor face decât să îți usuce și mai tare tenul și să creeze un efect vizual extrem de neplăcut. Apelează mai degrabă la cosmetice lichide, care îți vor menține pielea mai hidratată.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/mouth-lips-dry-lips-girl-smiling-2160205/

 

 

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*