Castravetele amar – un aliat în diabet, obezitate și colesterol mărit

 

Oamenii de știință au fost uimiți când au constatat efectele pe care extractul de castravete verde îl are în mai multe patologii: diabet zaharat, dislipidemie, infecţii microbiene şi, posibil, ca un agent citotoxic pentru anumite tipuri de cancer.

Mecanismul cel mai bine cercetat este însă efectul de scădere a glucozei din sânge și faptul că ajută la combaterea diabetului zaharat de tip 2 şi a complicaţiilor acestuia.

A fost remarcată o îmbunătăţire semnificativă a toleranței la glucoză la diabeticii de tip 2 cărora li s-a administrat extractul de castravete amar, cu rol în conservarea celulelor beta pancreatice şi a funcţiilor acestora. De aceea, nu putea lipsi din portofoliul HOFIGAL un supliment alimentar care echilibrează metabolismul glucidic și lipidic. El se numește Momordica charantia și este considerat o veritabilă insulină vegetală.

Cele mai importante indicații terapeutice ale castravetelui amar

  1. Se știe că neuropatia diabetică este o complicație a diabetului zaharat îngrijorătoare și poate fi o cauză de handicap sever. Momordica Charantia poate să întârzie sau să prevină neuropatia indusă de diabet, având acțiune antioxidativă;
  2. Efectul de scădere a grăsimilor de sânge este cert: are loc o diminuaree semnificativă a trigliceridelor și a colesterolului rău, în paralel cu creșterea colesterolului bun atunci când se administrează extractul de castravete amar;
  3. Obezitate: grăsimea corporală excesivă reprezintă un factor de risc major pentru a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Mai mult de 80 de procente din diabetici de tip 2 sunt obezi sau supraponderali. Excesul de țesut adipos, în special în jurul abdomenului, determină celulele organismului de a deveni rezistente la insulina proprie și conduce la hiperglicemie. De aceea, mulți diabetici supraponderali pot îmbunătăți glicemia scăzând în greutate prin alimentația corectă și exerciții fizice regulate, dar și prin utilizarea de suplimente pe bază de plante, cum ar fi Momordica Charantia.”

Cum se administrează Momordica charantia de la HOFIGAL?

Iată ce ne-a răspuns interlocutoarea noastră la această întrebare:

”Mai întâi trebuie spus că produsul nostru se adresează și persoanelor sănătoase cu eventuală predispoziție de creștere a nivelului de zahăr din sânge, deoarece contribuie la menținerea nivelului de glucoză în limite normale.

Celor care au diabet și dislipidemii li se recomandă ca pe perioada administrării să efectueze controlul periodic al glucozei si colesterolului, mai ales că produsul poate potența acțiunea hipogliceminantă a insulinei și a altor produse cu rol de reglare a glicemiei sau a colesterolemiei.

Utilizarea produsului în cure se face numai la recomandarea specialistului, dar indicațiile generale sunt următoarele:

Adulți: 2 – 6 comprimate pe zi, în funcție de nivelul glicemiei din sânge sau la recomandarea specialistului.

Copii în vârstă de peste 7 ani: 1 – 2 comprimate pe zi numai la recomandarea specialistului.”

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*