Ce produse naturale poți folosi pentru o exfoliere sigură?

Exfolierea corporală și facială ar trebui să facă parte din ritualul de îngrijire al fiecărei persoane. Printr-o simplă exfoliere, pielea scapă de celulele moarte, devine mai fermă, mai suplă și permite o pătrundere mai eficientă a cremelor hidratante sau uleiurilor.

În plus, persoanele care doresc să slăbească sau să scape de celulită și vergeturi cu atât mai mult au nevoie de exfoliere regulată, întrucât pielea exfoliată absoarbe mai bine produsele destinate eliminării acestor probleme inestetice. Tot prin exfoliere, ajutați corpul să se detoxifieze, mai ales dacă optați pentru produse care stimulează eliminarea toxinelor.

Cu atât de multe produse exfoliante disponibile pe piață, poate fi dificil să găsim produsul potrivit pentru nevoile personale. De exemplu, exfolianții chimici, cum ar fi acizii alfa și beta hidroxi, au o textură foarte plăcută și îndepărtează eficient celulele moarte ale pielii, însă concentrațiile acestor acizi din unele produse de îngrijire a pielii pot fi prea puternice pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Vă vom prezenta în rândurile următoare câteva ingrediente din plante, excelente pentru a exfolia pielea în mod natural.

Jojoba

Zeci de studii au arătat că ceara de joboba oferă pielii hidratarea necesară. Când este introdusă în scruburi corporale sau în alte produse cosmetice, această ceară extrasă din jojoba exfoliază într-un mod foarte blând pielea. În special persoanele cu piele sensibilă pot opta pentru scrubul marin pentru corp cu ulei de migdale dulci și ulei de jojoba Ultra Retinol Complex, care exfoliază și luptă împotriva celulitei. Uleiurile naturale de migdale dulci și jojoba oferă pielii elasticitate și un aspect luminos.

Enzime din fructe

Enzimele din fructe, cum ar fi cele care se găsesc în dovleac, ananas și papaya, sunt acizi naturali alfa hidroxi, cunoscuți pentru acțiunea lor de exfoliere a celulelor moarte de pe stratul superior al pielii. Astfel de ingrediente fac parte din compoziția multor măști și produse de exfoliere, însă persoanele cu piele sensibilă ar trebui să folosească cu atenție astfel de produse de îngrijire, deoarece unele sunt extrem de alergene. Este indicat să efectuați un test inițial pe o mică porțiune de piele, înainte de o aplicare completă. Un produs eficient pentru exfolierea corpului, testat dermatologic, este scrubul corporal cu microsfere de rocă perlitică cu ulei de avocado Ultra Retinol Complex, care exfoliază pielea și îi oferă hidratarea și nutriția de care are nevoie.

Miere Manuka

Recunoscută deja pentru proprietățile sale de cicatrizare a rănilor, mierea Manuka are o acțiune antibacteriană foarte puternică. Pentru că unele tipuri de miere Manuka au o textură granulată, pot fi folosite pentru curățarea pielii în mod natural și totodată pentru eliminarea celulelor moarte.

Extract de orez și pudră de orez

Textura netedă și fină a pudrei de orez (Oryza Sativa) este încorporată în tot mai multe produse de curățare. Capacitatea sa de a exfolia, fără a crea micro-tăieturi și leziuni la nivelul pielii, o situează printre cele mai apreciate produse de exfoliere corporală și facială.

Încheiem această listă de produse naturale cu acțiune de exfoliere cu două produse nelipsite din orice bucătărie, și anume zahăr și sare. Totuși, atât sarea cât și zahărul trebuie folosite cu mare băgare de seamă deoarece au o textură mai grosieră decât alte produse pe bază de plante, așa că pot provoca leziuni minuscule la nivelul feței. Sarea și zahărul se pot folosi fără probleme pentru o exfoliere corporală.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*