Ceaiuri care scad tensiunea arteriala! Nu ezita să le consumi!

Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare și accidentul vascular cerebral. Puteți contribui la scăderea tensiunii arteriale prin consumul unei alimentații sănătoase, echilibrate și prin creșterea activității fizice, deși este posibil să aveți nevoie şi de medicamente anti-hipertensive.

Ceaiuri care scad tensiunea arteriala

Consumul de diverse ceaiuri din plante poate, de asemenea, ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale. Discutați cu medicul înainte de a consuma orice tip de ceai din plante pentru hipertensiune arterială pentru a vă asigura că poate fi consumat în paralel cu tratamentul medicamentos pe care îl urmați.

Ceai Oolong
Atât ceaiul Oolong din China cât și cel din Japonia este excelent pentru sănătatea ta. Ceaiul Oolong chinez este însă cel mai bun pentru inima ta. In cadrul unui studiu realizat pe aproximativ 1500 de subiecți a fost descoperit faptul că până la 2 ½ cești de ceai Oolong pe zi este suficient pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială cu până la 46%.

Ceai verde
Ceaiul verde conține mai mulți antioxidanți din gama celor care fac atât de eficient ceaiul Oolong. De aceea, si acesta este extrem de benefic pentru cei care doresc reducerea hipertensiunii arteriale. Veți observa că doar 2 cești pe zi sunt suficiente pentru a reduce riscul hipertensiunii arteriale cu același procent de 46%.

Ceai negru
Britanicii au cu siguranță ora lor zilnica de consumare a ceaiului. Cu toții ar trebui sa includem acest obicei in ritualul nostru zilnic deoarece câteva cești de ceai negru pot face minuni pentru inima noastră. Un studiu recent a arătat faptul că ceaiul negru poate contribui la reducerea tensiunii arteriale cu 10% in timpul nopții și poate ajuta la limitarea fluctuațiilor tensiunii arteriale pe toată durata zilei. Un studiu australian a arătat faptul că ceaiul negru consumat in mod regulat poate reduce tensiunea arterială cu până la 3 mmHg în decurs de 24 de ore.

Ceaiul Hibiscus
Hibiscus-ul a fost folosit mult timp ca aromă în ceaiurile din plante, dar este, de asemenea, un ingredient util pentru scăderea tensiunii arteriale sistolice. Aceasta se poate reduce cu până la 7 puncte, o reducere destul de bună, prin consumul regulat al acestui ceai. Chiar și această schimbare mică vă poate reduce drastic riscul de întâmpinare a unor probleme de sănătate precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

PU-ERH
Ceaiul PU-ERH fermentat din China este unul extrem de popular în lumea occidentală, iar cei care îl beau in mod regulat au descoperit faptul că este minunat pentru inima lor. Studiile efectuate încă din 2009 au arătat că ceaiul acesta si nivelul ridicat al antioxidanților nu numai ca pot reduce tensiunea arteriala, dar pot preveni acumularea de colesterol si creste producția de colesterol bun. Beți mai multe cești de ceai în fiecare zi și inima voastră vă va mulțumi!

Ceaiul de Nucșoară
Nucșoara este un condiment care vine din India și este adesea folosit în bucătăria din Asia de Sud. Un studiu care investighează efectele asupra sănătății conferite de nucșoară a constatat faptul că participanții la testare au înregistrat reduceri semnificative ale valorilor tensiunii arteriale după administrarea zilnică a ceaiului preparat din acest ingredient. In plus, puteți include si semințe de nucșoară sau pudră în condimente, supe și tocană și chiar produse coapte pentru a obține o aromă specială și un beneficiu pozitiv pentru sănătate.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*