Cercetător Șt. Manea: Homocisteina, mai periculoasă decât colesterolul! Dar nu de necombătut!

”Nu doar valorile crescute ale colesterolului rău generează înfundarea arterelor, ci și nivelurile mărite ale unui produs chimic pe care-l regăsim în sânge cunoscut sub numele de homocisteină.

Întrucât nu se discută despre ea la fel de mult ca despre colesterol sau glicemie, nu se cunoaște faptul că este mult mai periculoasă decât diabetul și face să crească imens riscul de depresie, infarct, demență, accident vascular cerebral. Toată lumea vorbește despre colesterol, dar nimeni despre homocisteină, foarte eficientă în a distruge pereții arteriali și a favoriza formarea cheagurilor de sânge. O să vorbesc eu în cele ce urmează,  la invitația dvs.  Nu știți cât mă bucur că aducem în atenția cititorilor noștri un subiect atât de interesant! – mă întâmpină cu entuziasm inginer chimist Ștefan Manea, o minte strălucită a fitoterapiei românești:

Ca să înțeleagă toată lumea de ce este atât de periculoasă prezența unui nivel crescut de homocisteină în sânge, o să trec în revistă doar câteva dintre ravagiile pe care le face și patologiile la care contribuie:

  • dă tulburări de somn din cauză că perturbă secreția de serotonină de la nivelul creierului;
  • dă malformații congenitale la nou-născuți, cum ar fi spina bifida;
  • accelerează riscul de apariție al Alzheimerului dacă nivelul său depășește 14 micromoli per litru;
  • accelerează riscul instalării cancerului de colon;
  • valorile crescute ale acestei toxine celulare indică un risc major de accident vascular cerebral;
  • colul femural se fracturează mai des la femeile aflate la menopauză dacă indicele homocisteinei este ridicat;
  • bolnavii de diabet sunt și ei extrem de afectați, principalele lovituri încasându-le sistemul nervos și circulația periferică, fapt ce favorizează apariția ”piciorului diabeticului”.

Cum prevenim și combatem nivelurile ridicate de homocisteină?

Ca organismul să neutralizeze acest metabolit toxic ce deversează permanent în sânge ca urmare a proceselor desfășurate de organism, avem mare nevoie de vitaminele B6, B12 și acid folic. Numai că alimentația modernă are imense carențe mai ales la acest capitol, din cauză că hrana de stradă sau semipreparată ne-a invadat viețile și obiceiurile alimentare! Mai ales în țările dezvoltate există un deficit sever în această privință, pentru că din nefericire, un standard ridicat de viață nu se cuplează automat și cu hrană adecvată din punct de vedere nutrițional și biochimic. Mâncăm alimente moarte din punct de vedere energetic! Iradierea legumelor și a fructelor, gătitul incorect sau excesiv al alimentelor, înfometarea pentru a fi slab și a arăta bine care a devenit o obsesie în ziua de astăzi, sunt tot atâtea motive.

Cum te hrănești pentru a scădea nivelul de homocisteină din sânge

O fi ea homocisteina crâncen de periculoasă și când spun acest lucru nu exagerez deloc – punctează cu aplomb interlocutorul nostru – dar nivelurile ridicate ale acestui deșeu metabolic nu sunt de necombătut! Cu grijă pentru hrana de fiecare zi și cu respect pentru sănătatea noastră, putem controla ceea ce ne face mai puternici și ne ține departe de boli, îndeosebi instalarea unor patologii cu grad ridicat de mortalitate.

Recomand în primul rând diversitatea! Mâncați alimente cât mai diferite, mai colorate și mai în ton cu anotimpul în care vă aflați și preferabil cât mai aproape de starea lor naturală acolo unde este posibil. Mai mult de 50% din B-uri se pierd în procesul de fierbere, așa că optați pentru nuci, varză creață, varză de Bruxelles, germeni de grâu, avocado, banane, hrișcă, brânză, andive, germeni de cereale, semințe de floarea soarelui pentru că acestea pot fi mâncate crude. Completați meniul cu piept de curcan, heringi, sardine, midii, ficat de pasăre.

Suplimente alimentare pentru scăderea nivelul de homocisteină din sânge

Cercetător Ștefan Manea, omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul medicinii alternative spune că fără cele trei substanțe binefăcătoare B6, B12 și acid folic, mai nimic nu funcționează în organism:

Pentru cei care constată, în urma unor analize de sânge, un nivel crescut de homocisteină, dar și în scop preventiv, recomand Drojdia de bere cu alfalfa și siliciu organic  câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale și spirulină, atât de bogată în nutrienți, încât am putea trăi doar cu ea și apă. Ambele sunt surse perfecte de bionutrienți și produse la cel mai înalt nivel comparativ cu tot ceea ce se găsește la acest moment pe piață. Cu ajutorul lor putem suplimenta cu succesul deficitul de substanțe capabile să lupte cu cel mai mare înfundător al vaselor de sânge, homocisteina!”

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*