Dr. A.D. Raiciu: cea mai bogată în Q10 este frunza de tutun!

”De ce vă mirați? Vă temeți că aș putea să vă recomand să vă apucați de fumat? – mă întreabă cu un aer poznaș interlocutoarea mea atunci când îi propun să vorbim despre fumat și consecințele sale.

Într-adevăr, chiar eu personal am povestit în nenumărate rânduri cât este de importantă această substanță similară vitaminelor pentru integritatea funcțiilor corpului și că ea se regăsește în aproape toate celulele la nivelul cărora își exercită acțiunea puternic antioxidantă.

S-a descoperit că frunza de tutun este extraordinar de bogată în coenzima Q10 – se pare că cea mai bogată! – și dacă n-ar fi așa, țigara ar fi omorât mai mult decât toate epidemiile, războaiele și catastrofele naturale la un loc! Dar tocmai Q 10 din frunza de tutun reușește să ofere puțină protecție fumătorului și de ce puțină și nu totală o să argumentez imediat – pledează dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, expert în fitoterapie, cosmetologie și aromoterapie.

Peste 4000 de substanțe chimice, în fiecare țigară!

Să știți că sunt multe substanțele chimice cancerigene utilizate în procesul de fabricare a produselor din tutun – nu tutunul în sine ar fi principala problemă. O singură țigară conține 69 de cancerigeni cunoscuți și peste 4000 de substanțe chimice. Dar cât este de extraordinară coenzima Q 10,  totuși nu poate lupta cu toxicitatea conținută în fiecare țigară, de aceea este urgent dacă ții la sănătatea ta și a familiei tale, să renunți de îndată la acest obicei care atârnă în proporție de 30% din riscul de a face cancer!

Să nu uităm că mai mult de 90% din toate cazurile de cancer pulmonar sunt cauzate de fumat. Ratele de supraviețuire pentru cancerul pulmonar sunt mai mici de 20% și, chiar în timpul în care rostesc această frază, cineva moare de cancer pulmonar, rata fiind de un bolnav la fiecare 30 de secunde în întreaga lume!

De ce este fumătorul pasiv mai expus decât cel activ?

Auzim adeseori această teorie dar multă lume nu înțelege pentru că nu pare logică. Cum să fii mai expus tu care ești pasiv, mai mult decât însuși fumătorul?!

Explicația stă tot în bogăția de coenzimă Q10 existentă în frunza de tutun care protejează fumătorul în limita în care o poate face, dar nu și pe cel care doar inhalează fumul și care nu are acea protecție al cărei mecanism îl descriam anterior.

Aș dori să reamintesc tuturor celor care doresc să abandoneze acest obicei, că HOFIGAL a ajutat multe persoane în acest sens prin intermediul suplimentului alimentar Tutun-Stop un produsul care pe de o parte inhibă dorința de a fuma, iar pe de altă parte menţine integritatea funcţiilor fiziologice ale organismului la persoanele dependente de fumat.

Cum te ajută Tutun Stop dacă ești fumător?

Dr. A.D.Raiciu explică: Prin asocierea extractelor din compoziţie se realizează un fitocomplex cu rol important în ameliorarea simptomelor de sevraj tabacic şi revenirea la normal a funcţiilor metabolice ale organismului. Persoanelor care-l folosesc,  Tutun Stop le provoacă dezgust pentru tutun  – ţigara nu va mai avea aroma obişnuită – și ajută la depăşirea fazei de dependenţă.

Modul de administrare este: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, în cure de minimum 3 luni, iar durata curelor va fi variabilă, de la caz la caz.”

Suplimentul alimentar Tutun top costă 14,06 lei și poate fi cumpărat din farmaciile Hofigal din toată țara, farmaciile partenere

Material preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*