Dr. A. D Raiciu: Lista scurtă a alimentelor și suplimentelor anticancer (partea 1)

”Nu există zi să nu primesc pe pagina mea de facebook întrebări referitoare la modul în care ar trebui să prevenim o boală care antrenează tot efortul comunității științifice și nutriționale. Ați ghicit, este cancerul!

Nu există boală care să nu-și aibă leac în natură!

Nu ofer consultații medicale pe rețele sociale, iar persoanele care suferă de patologie oncologică trebuie să meargă la medicul specialist și să obțină diagnostic și recomandări de acolo, dar ca specialist în fitoterapie, aromoterapie și gemoterapie mă simt datoare să aduc la cunoștința semenilor informații care să sprijine profilaxia, să mențină sănătatea prin mijloace blânde, neinvazive, ieftine, ușor de accesat.

În opinia mea și a tuturor celor care activează în această industrie, nu există boală care să nu-și aibă leac în natură, există doar leacuri pe care noi nu le-am descoperit încă pentru că nu ne-am uitat unde trebuie sau care sunt atât de vechi încât sunt considerate vetuste și date pe nedrept uitarii, ceea ce accentuează ignoranța noastră și scorul îmbolnăvirilor, pledează dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, lector universitar la Facultatea de Medicină și specialist în câteva terapii alternative de forță.

Deoarece interesul pentru alimente anticancer este enorm și oamenii doresc informații explicite pentru a ști ce alimente sănătoase ar trebui să includă în practica zilnică,  am decis să realizez împreună cu dumneavoastră un grupaj de articole care să conțină lista scurtă a alimentelor și suplimentelor ce sprijină un stil de viață care evită cancerul, împreună cu câteva recomandări de preparare, așa încât să fie extrase maximum de principii benefice.

Sunt sfaturi simple, de bun simț, bazate pe descoperiri de ultimă oră sau pe descoperiri medicale mai vechi dar care au fost reconfirmate de studii recente desfășurate în laboratoare dintre cele mai prestigioase din întreaga lume, subliniază specialistul:

Ceaiul verde

Studiile au arătat că ceaiul verde mărește efectul radioterapiei asupra celulelor canceroase.

Această plantă este extrem de bogată în polifenoli care reduc formarea noilor vase de sânge de care are nevoie o tumoare pentru a se dezvolta și a forma metastaze. Puterea lui antioxidantă și de dezintoxicare activează anumite enzime din ficat care facilitează moartea celulelor canceroase prin binecunoscutul proces de apoptoză.

Rețineți: Pentru a-și elibera catehinele, trebuie să opăriți 2 grame de ceai verde timp de 10 minute. Se pot bea 3-4 cești pe zi, dar nu mai târziu de o oră de la preparare și de preferat în prima parte a zilei, mai ales dacă persoana este sensibilă la cafeina din acest gen de ceai – punctează interlocutoarea noastră.

Legume crucifere

Plante aromatice și mirodenii

Îmi face întotdeauna o plăcere deosebită să vorbesc despre plante aromatice și mirodenii – afirmă cu un zâmbet pe față interlocutoarea noastră – întrucât le consider ca pe niște mici sipete ce ascund comori nemăsurate pentru sănătatea și starea noastră de bine.

Încurajez pe toți cei care prepară masa pentru ei și familiile lor să folosească următoarele plante aromatice atât la gătit cât și ca suplimente alimentare: rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, mentă, toate extrem de bogate în uleiuri esențiale din familia terpenilor.

Acestea stimulează moartea celulelor canceroase și reduc răspândirea acestora, blocând enzimele de care au nevoie pentru a invada țesuturile învecinate

De exemplu, carnosolul din rozmarin este un puternic antioxidant și antiinflamator, fiind demonstrată capacitatea sa de a accentua eficiența anumitor tratamente chimioterapeutice – explică interlocutoarea noastră și continuă:

De folosit este simplu, mai ales că HOFIGAL, numai în ceea ce privește rozmarinul pune la dispoziția românilor mai multe suplimente alimentare  care, integrate în dieta zilnică ajută la evitarea contractării unor boli și tulburări importante, dar mai ales prin consum regulat, fac parte dintr-un stil de viață anticancer. Mă refer la:

  • Ceaiul ecologic de frunze de rozmarin
  • Tinctura de rozmarin
  • Uleiul volatil de rozmarin
  • Gemoderivat  din mlădițe de rozmarin

În interviul următor voi continua să expun alimentele anticancer însoțite de recomandări simple de folosire”, încheie dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*