Cum scapi de durerile de gât cu remedii naturale?

Durerile de gât rămân o problemă în timpul sezonului rece. Ori de câte ori temperaturile de afară scad, apar și stările de rău. Răceala sau gripa provoacă tuse, nas înfundat, febră, mucozități, dar și dureri la nivelul gâtului, extrem de supărătoare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Durerea-in-gat-tratata-cu-plante-medicinale

Prima tentație a oricărui este să ajungă la farmacie și să ceară un remediu care să își facă efectul rapid, scăpând astfel de supărări. Așa se întâmplă că antibioticul devine o soluție practică pentru tratarea oricăror astfel de probleme de sănătate. Și nu face bine, din contră, poate produce mai mult rău decât ne așteptăm.

Durerile de gât nu trebuiesc tratate cu astfel de medicamente tari. Atunci când stările se agravează trebuie să cereți sfatul medicului, singurul care vă poate da îndrumarea corespunzătoare cu privire la medicația pe care va trebui să o urmați.

Însă, atunci când credeți în puterea de vindecare prin remedii naturale, puteți încerca cu succes câteva variante, extrem de potrivite și testate de demult, care nu fac rău și care remediază rapid problema.

Gargara cu sare

Pentru eficiența acesteia adaugă o lingură cu vârf de sare în apă călduță și fă gargară de câteva ori pe zi. Nu ți se va întâmpla nimic rău, din contra, starea ta se va ameliora. Sarea este un produs care va reduce inflamația, va ajuta să diminueze secrețiile și să reducă stările de rău provocate de durerile în gât.

Mierea

Mierea reduce inflamația și ajută la restabilirea stării de bine. Pune 2 -3 linguri de miere într-o cană potrivită cu apă caldă și consumă aceast remediu de câteva ori pe zi. De asemenea, poți consuma miere și în stare naturală, fără a fi amestecată cu nimic altceva. Se recomandă o linguriță de miere seara, înainte de culcare, având rolul de a fluidiza secrețiile și de a calma starea de rău.

Usturoiul

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural, de aceea va lupta cu bacteriile determinate de îmbolnăvire. Trebuie știut că durerile de gât pot fi stopate de alicină, substanță conținută de usturoi ce are rolul de a lupta împotriva bacteriilor instalate la nivelul gâtului și care oferă astfel de neplăcerI.

Lămâia

Lămâia pasată, cu sare și puțin piper sunt un remediu eficient atât pentru tuse, cât și pentru durerile apărute la nivelul gâtului. În cazul în care nu preferi un astfel de amestec, poți încerca ceaiul cu lămâie, limonada sau sucul de lămâie, toate la fel de importante.

Scorțișoara

Un bețisor de scorțișoară fiert cu puțin piper într-o cană de apă sunt perfecte pentru calmarea durerilor de gât. Este indicat să bei acest preparat dimineața devreme, înainte de culcare. Scorțișoara mai poate fi consumată și cu puțină miere. Pe lângă rolul calmant, are și rolul de a reduce inflamația gâtului.

Turmericul

Este cunoscut a avea proprietăți antiseptice, așa că este recomandat să pui un vârf de linguriță de turmeric în apă călduță și să consumi soluția astfel obținută dimineața, mai înainte de micul dejun. Acesta reușește să calmeze durerile de gât, fiind extrem de eficient.

Toate cele de mai sus vă vor fi extrem de folositoare, așa că nu ezitați să le folosiți mai înainte de a solicita antibioticul atunci când medicul nu ți-l recomandă!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*