Evită din timp declinul memoriei și îmbătrânirea creierului. Află cum!

Vestea bună – arată oamenii de știință și cercetările din ultimul timp – este că declinul mintal nu este inevitabil și ne putem îmbunătăți memoria și vigilența mentală la orice vârstă.

Dar care este calea cea mai bună, mai naturală și mai accesibilă? Pentru a lămuri acest subiect m-am adresat dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu.

O bună metilare, cheia sănătății creierului

Ce sfaturi aveți pentru cititorii noștri pentru o memorie bună, activă?

”Studiile arată că, în general, oamenii sănătoși, care se hrănesc corect, mănâncă ceea ce trebuie și nu peste măsură, dar mai ales se informează permanent, în mod activ,   nu prezintă nici un declin al funcției mintale cauzat de înaintarea în vârstă!

Mai mult, deși este adevărat că celulele creierului mor odată cu vârsta, ele se pot reînnoi dacă îți „hrănești” creierul cu nutrienți potriviți.  În acest sens doresc să subliniez că există anumiți intensificatori naturali ai intelectului și memoriei care ne protejează împotriva declinului prin asigurarea unui consum optim de vitamine, minerale, grăsimi, din combinația cărora organismul poate produce substanțele cheie pentru creier. Mă refer la vitaminele B6, B12, acid folic, zincul și  trimetil glicerina,  substanțe care măresc procesul de metilare, reușind să  micșoreze homocisteina, ceea ce maximizează activitatea mintală.

Unde găsim aceste substanțe?

În condițiile în care numărul cazurilor de Alzheimer a crescut vertiginos în ultimii 50 de ani, una dintre marile mele preocupări a fost aceea de a inventa produse care să asigure sănătatea creierului, așa încît și la bătrănețe să avem o memorie cristal și un creier sănătos! – subliniază interlocutoarea noastră.

Pentru a evita declinul memoriei trebuie să-i asigurăm corpului aceste substanțe încă de când suntem tineri, dar pe tot parcursul vieții dacă obiectivul nostru este acela de a fi sănătoși mintal până în ultima zi a vieții. Și asta chiar dacă trăim peste 100 de ani!

Unde se găsesc aceste substanțe, mă întrebați? Exemple sunt multe, dar vă dau la acest moment doar unul: lucerna recoltată la un anumit stagiu de dezvoltare într-un mod aparte, prelucrată după anumite standarde, este o sursă naturală de componente care asigură sănătatea creierului și a minții noastre.

Pentru a capta proprietățile sale, pe care le considerăm aur pentru creier,  HOFIGAL a realizat produsul Complex Alfalfa. Pentru că este o sursă naturală de vitamine  – A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D, E, K –  oligoelemente, aminoacizi, proteine uşor asimilabile, caroten, flavonoide, izoflavone, fitoestrogeni, enzime, saponine, fibre,  generează multe beneficii la nivelul întregului corp și mai ales al creierului:  scade nivelul colesterolului „rău”, împiedică dezvoltarea aterosclerozei – condiție de bază pentru o sănătate mintală lungă – stabilizează nivelul glucozei din sânge, împiedică distrugerea ADN-ului celular datorită calităților sale antioxidante.  Efectul vitaminelor din grupul B își intensifică proprietățile atunci când sunt luate împreună, iar pentru a obține maximum de la acest supliment alimentar  am completat extractul de lucernă cu spirulină, alga cu cele mai extraordinare proprietăți pentru sănătatea umană.

Complexul Alfalfa luat în combinație cu Omega – 3 & Omega – 6 vegetal produs de către HOFIGAL și medaliat cu aur la Salonul de Invenții de la Bruxelles – 2013, reprezintă un duo de forță în sensul arătat mai sus!” – conchide A.D.Raiciu.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*