Plante care stimulează fertilitatea

Există zeci de remedii din plante pe care natura le-a pus la îndemâna femeilor care încearcă să conceapă. Citește despre ele, dar și despre modul în care ele pot stimula fertilitatea.

plante pentru fertilitate

Terapiile pe bază de plante reprezintă alternativa convenabilă la tratamentele alopate. Ele ameliorează și vindecă diverse boli, fără a avea efecte secundare grave. Stimularea stării de fertilitate, în scopul de a consolida posibilitatea de a rămâne însărcinată, poate fi făcută într-un mod natural. Există, în acest sens, plante care odată folosite ajută femeia  într-un mod natural să-și crească șansele de a deveni mamă.

Crețișoara

Această plantă-prietenoasă, de sex feminine, a fost utilizată în mod tradițional pentru diverse tulburări feminine timp de secole, datorită hormonilor săi naturali, dar și proprietăților care ajută la reglarea echilibrului hormonal feminin. Planta este utilizată pentru a stimula fertilitatea în mod natural, pentru a trata fibromul uterin, problemele de col uterin, dereglările de ciclu menstrual, absența menstruației sau  abundența ei. În plus, crețișoara întărește pereții uterului. De asemenea, din cauza proprietăților sale anti-inflamatorii și flavonoide estrogene, crețișoara luptă împotriva infecțiilor și a durerilor organelor de reproducere feminine. Specialiștii, fitoterapeuți recomandă consumul a două căni de ceai pe zi, timp de două, trei luni.

Coada Șoricelului

Folosit de secole pentru a trata o serie de boli, specific femeilor, coada șoricelului ajută la restabilirea stării corespunzătoare de fertilitate, deoarece proprietățile sale de întărire au ca scop tratarea ciclurilor menstruale anormale și a crampelor abdominale, îmbunătățirea alimentării cu sânge prin dilatarea capilarelor organelor de reproducere și de tonifiere a zidurilor uterine. În plus, ingredientele sale antiseptice tratează infecțiile vaginale și urinare. În plus, coada șoricelului ajută la realizarea unui mediu adecvat pentru implantarea ouălor fertilizate. Se recomandă consumul a două căni de ceai pe zi, pentru o perioadă de minim șase săptămâni.

Traista ciobanului

Ingredientele sale active multiple sunt foarte eficiente pentru fluxurile menstruale excesive, datorită proprietăților sale hemostatice și astringent. De asemenea, planta este excelentă și pentru restabilirea funcției normale a uterului. Traista ciobanului este utilă și pentru tratarea atrofiei musculare și pentru ameliorarea sângerărilor provocate de fibromul uterin, contribuind la fortificarea și tonusul pereților uterului, crescând șansele de a concepe și de a menține sarcina, prin prevenirea hemoragiilor uterine. Se recomandă sub formă de ceai, și se consumă două căni de infuzie pe zi.

Lemnul dulce

Datorită efectului său de tip estrogen, această plantă crește și stimulează fertilitatea care contracarează efectele nocive ale excesului de estrogeni la care  suntem expuși în fiecare zi și creează un echilibru hormonal adecvat pentru femeile care își doresc un copil. Se consumă sub formă de ceai, una-două căni pe zi.

Luminița

Această plantă are un impact excelent asupra fertilității, deoarece ajută la îmbunătățirea stării colului uterin și creează un mediu primitor pentru ovulul fertilizat. Se administrează sub formă de ceai, și se recomandă cam două căni pe zi

Bine de știut

Înainte de a începe orice cură cu astfel de ceaiuri, consultă-te cu un medic specialist. În funcție de problemele pe care le ai, acesta îți poate recomanda unul sau mai multe feluri de ceaiuri.

sursă foto:commons.wikimedia.org


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*