Plante medicinale pentru hipertensiune!

Schimbările bruște de temperatură, dar și temperaturile ridicate sunt cele care pun probleme celor care au hipertensiune. Plante, însă îi pot ajuta să scape de probleme.

plante pentru hipertensiune

O serie de factori contribuie la creșterea tensiunii arteriale, inclusiv genetica, stresul, dieta, fumatul și lipsa exercițiilor fizice. Pentru că este în mare parte fără simptome, hipertensiunea este cunoscută și sub numele de „ucigaș tăcut”. Acesta este și motivul  pentru care este atât de important ca  tensiunea arterială să fie controlată în mod regulat.

Hipertensiunea crește riscul apariției infarctului, accidentelor vascular cerebrale, a diabetului, a bolilor de rinichi sau a insuficienței cardiace.

Busuiocul este o plantă delicioasă, care se combină foarte bine într-o varietate de alimente. De asemenea, el  poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Pentru aceasta poți alege fie extractul de busuioc, fie ceaiul de busuioc. În același timp, îl poți folosi mai des și în mâncare. Pentru rezultate convenabile, se recomandă o cură de ceai de busuioc, de 3-4 luni. Se recomandă o cană de ceai de busuioc pe zi, de preferabil dimineața.

Scorțișoara este un condiment care a demonstrat de-a lungul timpului că poate reduce hipertensiunea arterială. O poți consuma sub formă de pulbere în anumite alimente sau sub formă de ceai scorțișoară. Ceaiul se consumă dimineața, cu o linguriță de miere și se administrează pe o perioadă de două luni.

Cardamomul este un condiment exotic, din aceeași familie cu ghimbirul. Studiile științifice au arătat că un consum regulat de cardamom are efecte pozitive asupra hipertensiunii arteriale. Mai précis, administrarea a 3 grame de cardamom pe zi, timp de 12 săptămâni poate reduce semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică la persoanele diagnosticate cu hipertensiune.

Ghimbirul. Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. De asemenea, el contribuie la o bună circulație a sângelui, printr-un complex optim de minerale și aminoacizi, eficient în lupta cu bolile cardiovasculare. Ceaiul de ghimbir este excelent și pentru a previni formarea cheagurilor și ajută la transportul oxigenului și a substanțelor nutritive către toate organele vitale din corp.

Păducelul este un remediu folosit încă din antichitate pentru reducerea tensiunii arteriale. Decoctul de păducel pare să aibă o întreagă serie de beneficii asupra sănătății cardiovasculare, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, prevenirea formării cheagurilor, precum și o creștere a circulației sanguine. Se poate consuma sub formă de extract, ceai sau pulbere.

Țelina este o plantă utilizată pentru supe aromate, tocănițe și alte feluri alte feluri de mâncare. Țelină a fost mult timp folosită pentru tratarea hipertensiunii arteriale în China, dar, de asemenea, studiile arată că aceasta poate fi eficace. Pentru a trata această problemă se pot consuma fie semințe de țelină, fie suc de țelină.

Hibiscus.  Studii de mare amploare au constatat faptul că, prin consumul a 3 cești de ceai de hibiscus pe zi, tensiunea arterială sistolică scade cu până la șapte puncte. Aceste efecte sunt justificate de faptul că ceaiul de hibiscus conține polifenoli și flavonoide.

Sfecla roșie. Cercetările au demonstrate că un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi împiedică creșetrea tensiunii arteriale. De asemenea, s-a mai constatat că  în urma administrări unui pahar de suc de sfeclă rosie, are loc scăderea rapidă (după doar o oră de la consum) a tensiunii arteriale crescute. Avantajul ar fi ca acest beneficiu s-ar menține pe perioada a cel puțin 24 de ore. Cercetătorii consideră că acest beneficiu ar fi rezultatul prezenței nitriților din sfecla roșie. O cantitate prea mare de nitriți poate reprezenta un pericol pentru sănătate, dar sfecla roșie conține și antioxidanți care ajută la menținerea nitriților sub control.

sursă foto:www.newkidscenter.comdiv


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*