Prea solicitat la serviciu? Ai grijă să nu cazi în depresie!

Mă bucur că mă întrebați despre cum poate fi combătută depresia pentru că în România diagnosticarea și tratarea acestei afecțiuni este tare greoaie! Un motiv ar fi acela că oamenii evită să discute despre problemele lor emoționale, gândindu-se că e nepotrivit să ceară ajutor calificat dacă nu au o problemă de natură fizică.

Și de ce să fii încă unul dintre cei 120 de milioane de oameni afectați de depresie la nivel mondial, de ce să lași să-ți scadă eficiența la serviciu și acasă, de ce să pierzi bucuria de a trăi, când depresia este perfect remediabilă iar netratarea ei se poate angrena cu boli foarte serioase și chiar cu suicid? – atenționează dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu ca răspuns la solicitarea noastră de a aborda problema depresiei din perspectivă naturistă.

Se estimează că depresia va fi a doua afecțiune la nivel mondial în 2020!

Nu poți defini depresia în doar câteva cuvinte, dar putem trece în revistă principalele sale caracteristici, printre care bifăm de la apatie, tristețe și pierderea interesului pentru orice activitate, până la tulburări ale somnului și oboseală cronică, creștere/scădere în greutate, gânduri suicidare, etc.  Se estimează că depresia va fi a doua afecțiune la nivel mondial în 2020 dacă nu vom conștientiza urgent că depinde de noi și stilul de viață ales s-o prevenim și s-o combatem – subliniază interlocutoarea noastră.

Jobul este o sursă zilnică de stres

O sursă de stres resimțită ca fiind foarte puternică este cea de la slujbă. Este un stres zilnic care se acumulează continuu, cu consecințe puternice, indiferent de scara ierarhică pe care suntem plasați și care rezultă din natura raporturilor ce trebuie cultivate pentru a obține rezultatul dorit. Ar părea că cei aflați în poziții de conducere se simt mai confortabil la serviciu în raport cu cei care au obligații profesionale reduse, dar să știți că nu e deloc așa! De fapt cercetările arată că  responsabilitățile profesionale mai mari, ocuparea unei poziții de șef înseamnă mai mult stres, tensiune și o expunere ridicată la depresie, în condițiile în care obiectivele de atins sunt din ce în ce mai severe de la an la an – subliniază A.D.Raiciu.

Cura de vitamine și minerale în combaterea depresiei

Este extrem de important să alegem mișcarea ca principală modalitate de a petrece timpul liber și de a respecta orele de somn în lupta pentru combaterea depresiei. Sunt două indicații a căror importanță este majoră, pe lângă alimentația variată.

Dar, pentru o sănătate optimă atât fizică cât și psihică, acestea trebuie completate cu o cură de suplimente fitoterapeutice. În această ordine de idei, sursele de grăsimi bune și grăsimi esențiale Omega 3 și 6 trebuie să facă parte din hrana noastră zilnică. Le găsim în nuci, alune, migdale, fistic, toate consumate crude, în uleiurile vegetale, de in, măsline, în peștele gras gen macrou și somon. De ce să le preferăm pe acestea? Pentru că restabilesc echilibrul emoțional, cresc puterea de concentrare și energia și sunt absolut indispensabile unei sănătăți optime.

Atenție! Acizii grași de tipul omega 3 sunt substanțe fragile care pot oxida în contact cu apa sau minerale precum fierul sau cuprul – afirmă dr. Raiciu – și de aceea pentru a beneficia de darurile pe care le aduce sănătății noastre ideal este să avem în sânge mulți antioxidanți – vitaminele A și C, seleniu, zinc – pe care nu îi putem lua decât din fructele și legumele care trebuie să însoțească zilnic alimentația noastră.

Acizii omega 6 potențează beneficiile pe care îi aduc cei de tipul omega 3, contribuind direct la diminuarea nivelului de colesterol  rău din sânge. Pentru obținerea efectelor scontate se vor evita grăsimile de origine animală – de porc, de oaie, seul, grăsimea de pasăre, slănina.

Omega 3 și Omega 6 vegetal, produs HOFIGAL medaliat internațional cu aur

Mă bucur să informez cititorii că prin asocierea uleiurilor de in, cânepă și negrilică HOFIGAL a obținut o combinație naturală vegetală excelentă pentru completarea și normalizarea dietelor la adulți dar și la copii, și mă refer aici la  Omega 3 și Omega 6 vegetal. Formula propusă de noi are un rol important în menținerea structurii sănătoase a celulelor nervoase, în dezvoltarea normală a creierului la copii, în sarcină și alăptare, în menținerea echilibrului hormonal. Este un supliment medaliat internațional cu aur pentru calitățile deosebite pe care le oferă, care se dovedesc utile în cel mai înalt grad pentru combaterea depresiei.

Această combinație administrată zilnic în cure de 3-6 luni restabilesc echilibrul emoțional și optimismul, capacitatea de a lua decizii într-o manieră pozitivă, cresc nivelul de energie și puterea de concentrare. Cu alte cuvinte oferă susținerea de care zilnic avem nevoie pentru a duce la îndeplinire sarcinile personale și profesionale cu care suntem investiți” – concluzionează fitoterapeutul intervievat.

Te afli la doar câteva click-uri distanță de cele mai calitative suplimente alimentare de pe piața românească, multiplu medaliate internațional pentru nivelul înalt de cercetare pe care îl conțin.

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*