Recomandări și profilaxie naturală pentru un bebe sănătos

”Procesele fiziologice complexe care au loc în timpul sarcinii determină creşterea necesarului de vitamine şi minerale. Ideal este să asiguri consumul adecvat al acestor nutrienţi și să iei suplimente vitaminice şi minerale, dar mai ales fier şi acid folic – afirmă Anca Daniela Raiciu, dr. în farmacie și continuă:

Constant mi se cer recomandări și profilaxie naturală pentru a un bebe sănătos, de aceea mai întâi voi puncta câteva lucruri extrem de importante în acest sens, după care voi recomanda suplimentele alimentare adecvate.

Principalele nevoi de minerale și vitamine ale gravidei

Fierul – Consumul redus de fier este asociat cu riscul de naştere prematură şi cu greutatea fetală scăzută la naştere. Necesarul de fier este mult crescut în timpul sarcinii fiind estimat la aproximativ 900-1000, iar o mare parte se pierde în timpul naşterii.

Acidul folic – Deficienţa de acid folic este una din cele mai comune în sarcină. Necesarul este crescut în această perioadă, fiind necesar sintezei ADN. Deoarece închiderea tubului neural are loc cel mai adesea înainte ca femeia să ştie că este însărcinat, recomandările experţilor vizează ca toate femeile aflate la vârsta reproductivă să primească suplimente de acid folic.

Suplimentarea cu fier şi acid folic ar putea diminua absorbţia zincului, motiv pentru care se recomandă şi suplimentarea acestui mineral în perioada gravidităţii la femeile care iau mai mult de 30 mg fier pe zi.

Calciul – necesarul suplimentar de calciu în timpul sarcinii este de 25-30 g. Consumul adecvat de calciu este important pentru femeile foarte tinere, la care oasele continuă să-şi crească densitatea până la vârsta de 25 de ani. O cantitate adecvată de calciu este obţinută prin consumul de produse lactate – iar când necesarul nu poate fi obţinut din surse alimentare se recomandă suplimentarea cu aproximativ 600-1000 mg/zi calciu.

Iodul – deficienţa maternă de iod este responsabilă de apariţia hipotiroidiei la nou-născut, cu consecinţe nefaste pentru acesta. Manifestările deficitului de iod care conduc la apariţia cretinismului pot fi prevenite prin corectarea deficitului matern în primele 3 luni de sarcină. Aportul zilnic recomandat de iod este de 175 μg/zi.

Vitamina D – deficienţa vitaminei D este asociată cu tulburări ale metabolismului calciului atât la mamă cât şi la făt. Deficitul de vitamină D este întâlnit frecvent la gravidele din ţările nordice şi la cele care au un aport alimentar redus de vitamină. Aportul zilnic recomandat este de 5 μg/zi de vitamina D (200 UI), similară cu cea a femeilor negravide.

Vitamina A – nivelurile scăzute de vitamina A sunt asociate cu naştere prematură, retard al creşterii intrauterine şi greutate mică la naştere, în timp ce vitamina C – studii recente demonstrează asocierea dintre deficitul de vitamina C trebuie la rândul ei suplimentată pentru a nu produce preeclampsie sau ruptura prematură de membrane.

Recomandări de suplimente alimentare pentru gravidă

Compania HOFIGAL a conceput o serie de suplimente alimentare cu compoziţie fitocomplexă, care să vină în ajutorul persoanelor care au carenţe de minerale şi vitamine. Pentru asigurarea unui aport optim de substanţe nutritive  recomand următoarele produse Hofigal, pentru a fi consumate în cure de câte 3 luni, separate de pauze de o lună:

  • Spirulina cu extract total de cătină
  • Polivitamine naturale cu calciu şi magneziu
  • Complet Hofigal antioxidant
  • Uleiul de cătină
  • Hof imun forte
  • Echina Vit C

Aceste produse pot fi comandate online de pe site-ul www.hofigal.eu  și livrate acasă peste tot în România și în Europa!” – conchide specialistul.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*