Remedii naturale pentru căderea părului, scalp uscat și mătreață

Îngrijirea scalpului și combaterea celor mai frecvente probleme cu care se confruntă părul, cum ar fi mătreața și căderea excesivă, presupune, întâi de toate, refacerea echilibrului. Produsele pline cu substanțe chimice pe care le folosim la duș, spălarea frecventă a părului, uscarea excesivă, starea generală de sănătate compromisă și expunerea la un mediu plin cu toxine sunt factori care periclitează sănătatea scalpului și a părului.

Un scalp dezechilibrat este un scalp iritat, uneori cu semne de roșeață, care conduce la un păr cu mătreață, uscat sau care cade excesiv. Vă recomandăm următoarele remedii naturale prin care puteți reface echilibrul de la nivelul scalpului pentru a combate toate aceste simptome neplăcute și pentru a vă bucura de un păr sănătos și frumos.

Oțetul din cidru de mere poate fi folosit pentru clătirea finală, pentru a vă purifica scalpul și pentru a-i oferi părului mai multă ținută și rezistență. De asemenea, oțetul poate fi folosit pentru a restabili nivelul pH-ului scapului și pentru a calma toate simptomele mai sus menționate. Amestecați  ½ ceașcă de apă cu ½ ceașcă de oțet din cidru de mere. Se toarnă amestecul pe părul uscat sau după spălare și se masează în scalp. Lăsați oțetul să acționeze 15 minute, apoi clătiți.

Uleiul de nucă de cocos are multe beneficii pentru piele și păr. Poate calma un scalp uscat și iritat, hidratează și hrănește intensiv părul uscat sau deteriorat.  Topiți o cantitate mică de ulei de cocos între palme, apoi masați scalpul cu mișcări blânde. Lăsați uleiul de cocos să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de spălarea cu un șampon delicat, așa cum sunt cele din gama de cosmetice Retinol Complex. Puteți opta pentru șamponul nutritiv pentru păr uscat și casant cu ulei de argan, ulei de cocos și ulei de migdale dulci, care nu conține parabeni.

Untul de shea este un alt remediu natural, profund hidratant și liniștitor, care tratează scalpul uscat, roșu și iritat. Este, de asemenea, un tratament uimitor pentru părul uscat sau deteriorat. Topiți untul de shea între palme, apoi masați scalpul și aplicați unt de shea în special în zonele deteriorate și pe vârfuri. Lăsați untul de shea să acționeze cel puțin 30 de minute, după care puteți să vă spălați cu un șampon blând.

Uleiul de ricin stimulează circulația și este folosit în Ayurveda ca remediu pentru mătreață, piele uscată și, de asemenea, pentru a stimula creșterea părului. Pentru că este un ulei foarte gros și lipicios, este recomandat să îl diluați într-un ulei cu o textură mai lejeră, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, de măsline sau de migdale. Masați uleiul de ricin sau amestecul de ulei de ricin în scalp, lăsați-l să acționeze 30 de minute, apoi spălați cu șampon. Dacă utilizați ulei de ricin pentru a stimula creșterea părului, repetați acest proces de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.

Pentru a îmbunătăți tratamentul pentru îngrijirea scalpului și părului, adăugați 3-5 picături de ulei esențial la uleiurile de bază de mai sus înainte de utilizare.

  • Pentru a sprijini creșterea părului și pentru a îmbunătăți circulația la nivelul scalpului, încercați uleiuri esențiale de mentă sau rozmarin.
  • Pentru mătreață, încercați uleiurile de salvie, lavandă, rozmarin, smirnă, arbore de ceai, ylang ylang sau neem. Foarte apreciat este și tratamentul purificator antimătreță Retinol Complex, formulat cu ulei de arbore de ceai, ulei de eucalipt și de lămâie. Este o loțiune hidroalcoolică, cu acțiune purificatoare și bacteriostatică.
  • Pentru calmarea scalpului iritat, optați pentru ulei esențial de lavandă, smirnă, patchouli, trandafir sau neem.

Este recomandat să utilizați doar uleiuri esențiale de înaltă calitate, deoarece uleiurile de o calitate îndoielnică pot fi alterate cu arome chimice, care provoacă reacții la nivelul pielii.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*