4 tratamente stomatologice care îți înfrumusețează zâmbetul

Stomatologia cosmetică are rolul de a îmbunătăți aspectul zâmbetului nostru, dar și sănătatea noastră orală. Procedurile cosmetice pot avea, de asemenea, o natură restaurativă, îmbunătățind aspectul dinților și, totodată, restabilind funcționalitatea generală a danturii. Cu atât de multe opțiuni cosmetice disponibile, o vizită la medicul stomatolog vă va aduce un plan de tratament croit nevoilor și cerințelor personale. Stomatologia cosmetică este ideală pentru majoritatea pacienților de vârste diferite și poate face adevărate minuni când vine vorba de încrederea și stima de sine.

Iată, așadar, doar câteva proceduri stomatologice care ne pot oferi zâmbetul perfect pe care cu toții ni-l dorim:

Implant dentar. De obicei, implantul dentar este opțiunea de tratament utilizată pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți care fie au căzut, fie au fost extrași. De asemenea, implantul poate avea rolul de a menține o proteză în poziție sigură, astfel încât să nu alunece sau să cadă. Șurubul implantului este introdus în osul gingival, acolo unde se va integra și va fuziona cu osul. Odată ce fuziunea a avut loc, pacientul va beneficia de un implant dentar permanent, care nu va trebui înlocuit sau reparat. Doar în cazuri foarte severe, se poate face descoperire de implant. O coroană dentară specială este apoi aplicată peste șurubul implantului pentru a crea astfel un zâmbet impecabil.

Fațete dentare. Fațetele dentare reprezintă o altă procedură stomatologică cosmetică. Acestea sunt fabricate din porțelan și sunt aplicate pe dinții din față, având o durată de funcționare de până la un deceniu. Fațetele sunt foarte recomandate pentru acoperirea mai multor imperfecțiuni, precum goluri, spații dentare, pete și decolare. Fațetele sunt în așa fel fabricate încât arată complet natural și nimeni nu va ști că le purtați. De cele mai multe ori, fațetele dentare constituie o alternativă rapidă și relativ non-invazivă la o procedură stomatologică mai complicată și mai extinsă. În multe cazuri, nici măcar nu este necesară anestezia pentru pregătirea dinților pentru fațete.

Albirea dinților. Stilul personal de viață, obiceiurile dietetice, dar și înaintarea în vârstă pot duce la îngălbenirea, decolorarea și pătarea dinților. Dinții decolorați pot avea un impact negativ asupra încrederii și stimei de sine, motiv pentru care apar foarte multe metode de albire a dinților. Trebuie menționat faptul că nu toate metodele sunt sigure, ba chiar unele pot avea consecințe negative foarte severe. Cel mai recomandat este să optați pentru albire dentară efectuată în cabinetul medicului stomatolog sau pentru albire la domiciliu supravegheată de medicul dentist. De exemplu, puteți opta pentru gutiere personalizate și ingrediente speciale de albire care pot fi folosite în confortul propriei case. Medicul dentist este cel mai în măsură să determine ce opțiune vi se potrivește cel mai bine, în funcție de nivelul necesar de albire. Puteți opta pentru tratamente de albire dentară înainte de evenimente speciale sau doar pentru că vă doriți să impresionați întotdeauna printr-un zâmbet alb și sănătos.

Tratament ortodontic. La rândul său, tratamentul ortodontic poate îmbunătăți și perfecționa zâmbetul într-o manieră permanentă. Un număr foarte mare de copii, adolescenți și persoane adulte sunt nemulțumite de faptul că dinții lor sunt strâmbi, înghesuiți, suprapuși sau prea distanțați, așa că nu își permit să zâmbească sau să râdă în voie. Foarte multe persoane au urmat deja un tratament ortodontic, dar pentru că nu au purtat apoi un aparat dentar de contenție, rezultatele nu s-au putut menține. Tratamentul ortodontic, fie că implică purtarea unui aparat dentar metalic, fie că implică purtarea unui aparat transparent ceramic sau a unui aparat Invisalign, ajută la poziționarea corectă a dinților, la îmbunătățirea funcționalității danturii și la înfrumusețarea zâmbetului.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*