Cărți plante medicinale

Mulți dintre noi am hotărât să renunțăm la combinațiile de chimicale sau a medicamentelor de sinteză, ce pot avea efecte secundare asupra sănătății noastre, și să ne orientăm atenția spre tratamentele naturiste. În sprijinul nostru, se găsesc o mulțime de cărți de plante medicinale. Această știință străveche, ce folosește efectele benefice ale plantelor medicinale pentru tratarea sau vindecarea afecțiunilor și bolilor din organismul nostru, poartă denumirea de fitoterapie.

Carti plante medicinaleÎnainte de a discuta despre cărțile de plante medicinale, să punctăm factorii ce declanșează multe dintre bolile lumii moderne:

 • stresul;
 • un stil de viață dezordonat și, de multe ori, haotic;
 • cafea consumată în exces;
 • poluarea chimică a alimentelor;
 • produsele cosmetice ce conțin E-uri;
 • alcoolul consumat în exces;
 • țigările;
 • drogurile;
 • factorii toxici din mediu;
 • medicamentele de sinteză;
 • iradierea cu microunde.

Recomandarea noastră de carte, care tratează plantele medicinale, este „NATURA – medicina viitorului”, scrisă de omul de ştiinţă şi inginerul Ştefan Manea.

„SĂNĂTATEA este cea mai mare bogăţie a omului, iar mulţi oameni de ştiinţă, referindu-se la corpul uman, îl numesc „templu” sau „vehicului care transportă şinele”. De multe ori însă, ne purtăm cu atâta dispreţ faţă de propriul nostru corp, dându-ne apoi seama că ne suntem cel mai mare duşman.

Această sănătate o întreţinem, păstrăm sau distrugem şi datorită lipsei noastre de informare, acelor care ne conduc şi de ce nu, a medicului. Medicul, mai ales de familie, informat la zi, poate fi șansa unei vieţi mai bune, mai sănătoase şi echilibrate.

Afirm acest lucru deoarece astăzi volumul informaţiilor fiind imens, rapiditatea apariţiei noutăţilor cere medicului să citească în permanenţă!”, a declarat inginerul Ştefan Manea,

Ştefan Manea este şi directorul general al companiei Hofigal, ce comercializează o gamă largă de produse din plante medicinale şi aromatice (hofigalonline.ro). Produsele create în laboratoarele Hofigal cunosc aprecierea comunităţii internaţionale prin cele 80 de medalii, din care 45 de aur, pe care le-au obţinut la concursuri şi târguri internaţionale de renume.

Cartea „NATURA – medicina viitorului”, care apărut pe piaţă în anul 2015, este structurată în trei capitole.

Primul capitol tratează cele mai importante plante medicinale şi beneficiile pe care fiecare dintre ele le oferă organismului nostru. Putem dezvălui numele unui subcapitol, care este intitulat astfel „Arnica montană – alt miracol al naturii pe cale de dispariţie”.

În capitolul doi se poate afla mai multe despre Gemoterapia și produsele care sunt concepute după principiile acestei ramuri a bioterapiei, numite gemoderivate. De exemplu, puteţi găsi întrebuinţările terapeutice ale gemoderivatului din dud, gemoderivatului din rozmarin, gemoderivatului din arinul negru, gemoderivatului din muguri de frasin, gemoderivatului din mlădiţe de păpădie etc.

Am luat-o treptat, iar capitolul al treilea ne ajută să găsim remediul potrivit pentru afecţiunile de care suferim noi sau cei dragi nouă. În acest capitol, se abordează inamicii ai sănătăţii noastre, pornind, de exemplu, de la sistemul cardiovascular, la boli hepatice şi până la afecţiuni de prostată.

După această recomandare de carte de plante medicinale, este important să reţinem un lucru.

Sănătatea noastră poate fi îngrijită şi menţinută apelând la remedii naturiste, doar anticii erau consideraţi adevăraţi maeştrii în îngrijirea templului uman şi foloseau numai proprietăţile benefice ale plantelor.

Țineți cont și de vorbele părintelui medicinei, Hipocrate, care spunea „Medicul tratează – Natura vindecă”.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*