Ce poți face pentru a scăpa rapid de vânătăi, înțepături și alte semne inestetice?

Cu toții ne confruntăm la un moment dat cu tot felul de semne inestetice, fie că este vorba de o vânătaie, de înțepături de insecte sau chiar de leziuni mai severe care apar în urma unui accident sau a unei intervenții chirurgicale. Așa se face că începem să căutăm tot felul de tratamente pentru ameliorarea disconfortului și vindecarea leziunilor, iar Arnica Montana este adesea o opțiune foarte recomandată.

Ce este Arnica Montana?

Foarte asemănătoare cu margareta, Arnica Montana este deseori numită și „margaretă de munte”. Este o plantă perenă care crește destul de înaltă și produce flori ce seamănă cu margaretele, de unde și denumirea. Florile de arnică, atât cele uscate cât și cele proaspete, au fost zdrobite și utilizate în scopuri medicinale încă din anii 1500 pentru a trata  mai multe afecțiuni, inclusiv dureri de stomac, înțepături de insecte, vânătăi, umflături, entorse și dureri musculare. Deși există o varietate de produse și utilizări diferite pentru arnică, Arnica Montana sub formă de tratament homeopatic este cel mai frecvent preparat conceput pentru a fi utilizat ca tratament natural pentru vânătăi. Crema de arnică și comprimatele de arnică sunt două dintre cele mai populare forme de tratament homeopatic.

Cum acționează Arnica Montana?

Despre planta Arnica Montana trebuie să știți că este formată din compuși care sunt deosebit de benefici pentru ameliorarea vânătăilor și umflăturilor cauzate de leziuni ale țesuturilor moi. S-a observat că Arnica accelerează fluxul de sânge în jurul țesutului învinețit, determinând corpul să absoarbă fluidele, iar ca urmare a acestei absorbții, semnele vineții dispar mai repede, se reduce presiunea asupra terminațiilor nervoase și umflătura se retrage. În general, Arnica Montana este utilizată local, deoarece poate fi toxică atunci când este consumată pe cale orală, cu excepția preparatelor homeopate. Comprimatele homeopate de Arnica Montana sunt sigure doar atunci când sunt administrate conform instrucțiunilor și la recomandarea unui medic specializat în homeopatie.

Arnica pe bază de plante și Arnica homeopatică

Arnica Montana este o plantă folosită pentru prepararea a unei mari varietăți de produse, inclusiv ceaiuri, tincturi, creme, loțiuni și pastile, pe care le puteți comanda dintr-un megastore farmaceutic online. În preparatele pe bază de plante, Arnica Montana administrată pe cale orală poate provoca probleme. Totuși, în forma sa homeopatică, Arnica Montana a fost folosită în deplină siguranță de sute de ani pentru a trata vânătăile și umflăturile.

Despre homeopatie trebuie să știți că este o școală de medicină alternativă, dezvoltată în urmă cu peste 200 de ani și care pleacă de la teoria conform căreia o substanță ce cauzează simptome de boală la persoanele sănătoase va vindeca acea afecțiune la persoanele bolnave.

Preparatele homeopate au fost folosite de secole în Europa pentru a trata în condiții de siguranță o varietate de afecțiuni. Acestea sunt considerate medicamente naturale care funcționează fără efecte secundare, stimulând vindecarea. De exemplu, Arnica Montana este un medicament natural. Ca opțiune de tratament natural, un remediu homeopat nu trebuie să conțină ingrediente artificiale, coloranți sau conservanți. Astăzi, produsele Arnica Montana pot fi achiziționate fără prescripție medicală sub formă de cremă, gel, unguent, tinctură, balsam sau comprimate. Pentru cele mai bune rezultate, puteți utiliza o combinație de produse topice de Arnica și produse care se administrează pe cale orală.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*