Ceaiul de ghimbir – slăbire ca prin miracol!

Ceaiul de ghimbir trebuie consumat cu regularitate de oricine. Proprietățile sale terapeutice sunt destul de cunoscute și de necontestat.

ceaiul de ghimbirCeaiul de ghimbir te ajută să slăbești. De asemenea, știm despre el că are statut de medicament și că este consumat din cele mai vechi timpuri. Nu putem nega faptul că acest aliment minune te ajută să îți întărești imunitatea, previne cancerul și riscul de accident vascular. Așadar, toate aceste acțiuni terapeutice ne demonstrează că această plantă nu face decât mult bine organismului uman și tocmai de aceea tot mai mulți specialiști în medicina naturistă îl recomandă pentru consumul zilnic. Desigur, ghimbirul poate fi folosit și în mâncare, oferind un gust special alimentelor preparate cu ajutorul său.

Tot ceaiul de ghimbir te ajută în combaterea durerilor, fiind cunoscut din cele mai vechi timpuri drept cel mai bun analgezic natural. Astfel, atunci când ai dureri dentare ori articulare, încearcă să consumi o cană de ceai de ghimbir și vei vedea astfel că te vei simți mai bine, fără medicamentele ce atrag și o serie întreagă de efecte nedorite.

De asemenea, atunci când te paște o răceală este bine să consumi acest ceai. Întărește imunitatea și luptă împotriva infecțiilor, vindecând repede organismul slăbit.

Pe lângă toate proprietățile mai sus enumerate, cunoaștem că ceaiul de ghimbir ajută la arderea caloriilor, îndepărtând ușor greutatea nedorită.

Ceaiul de ghimbir și digestia

Consumat cu regularitate, ceiul de ghimbir îmbunătățește digestia. Alimentele vor fi mai ușor digerate de organism, proprietățile lor fiind bine absorbite. În plus, ghimbirul ajută la creșterea numărului de enzime digestive și luptă împotriva constipației, previne creșterea valorilor colesterolului rău și te ajută în reglarea tranzitului intestinal.

Ghimbirul acționează și în caz de indigestie. Astfel, dacă te confrunți cu stare de greață ori vomă provocate din consumul unor alimente grase este bine să bei o cană de ceai de ghimbir neîndulcită. Acesta va reuși să calmeze disconfortul abdominal și să te ajute să îți recapeți starea de bine.

Și pentru că numărul de kilograme este strâns legat de digestie, cunoaștem că pentru a avea o siluetă perfectă trebuie să consumi regulat ceai de ghimbir. Cu ajutorul unui program fizic constant, o dietă echilibrată, săracă în dulciuri și grăsimi, ceaiul de ghimbir va face minuni, grăbind arderile și ajutându-te să slăbești fără o dietă atât de strictă.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir?

Ceiul de ghimbir este ușor de preparat. În spatele său nu stă niciun secret, astfel este suficient să ai la îndemână o rădăcină de ghimbir. Peste ea se adaugă apă și se pune la fiert. Atunci când apa dă în clocot, orpiți focul și acoperiți vasul în care s-a fiert circa 15 minute. Consumă zilnic două sau trei căni de ceai de ghimbir pe zi și vei putea observa efectele sale. Desigur, ceaiul de ghimbir se va consuma fără zahăr. Pentru un gust mai bun, puteți adăuga puțină lămâie.

Nu face excese!

Ceaiul de ghimbir, deși are numeroase proprietăți terapeutice nu trebuie consumat de persoanele care suferă de afecțiuni renale și nici de femeile însărcinate, fără a avea recomandarea medicului. Ar putea produce anumite efecte adverse nedorite, lucru care ar dăuna stării de bine.

Se pare că în grădina naturii găsim secretul unei sănătăți de fier și tot acolo ne găsim aliații în lupta noastră pentru frumusețe și pentru un număr de kilograme mai mic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*