Ceaiul de iasomie. Beneficii și întrebuințări

Beneficiile de sănătate ale ceaiului de iasomie includ un risc redus de atacuri de cord, un sistem imunitar mai puternic și prevenirea diabetului zaharat. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului, reducând în același timp stresul, îmbunătățind procesele digestive și scăzând colesterolul.

ceaiul de iasomie

Ceaiul de iasomie nu este considerat un „ceai de plante”, deoarece este de fapt un ceai normal (verde, alb, negru sau oolong), care este aromat cu flori de iasomie pentru a crea un miros și gust unic. China are o istorie lungă și renumită cu ceai, iar iasomia este unul dintre cele mai populare tipuri. Ceaiul de iasomie apare pentru prima dată în înregistrările oficiale din timpul dinastiei Song, care s-a încheiat în secolul al XIII-lea, dar în acel moment a fost rezervat, în principal, regalității. A venit inițial din Persia, prin India, împreună cu exportul cultural al budismului în China. În dinastii ulterioare, ceaiul de iasomie a devenit un export comun în lumea occidentală și rămâne foarte popular până în prezent. Un motiv pentru care ceaiul de iasomie este atât de popular se datorează numeroaselor sale beneficii sănătății generale, care provin din elementele nutriționale din mugurii organici de ceai.

 Proprietăți antioxidante: Probabil aspectul cel mai apreciat al ceaiului de iasomie este nivelul ridicat de antioxidanți din această băutură delicată și delicioasă. Cei mai notabili antioxidanți din ceaiul de iasomie sunt catechinele. Ceaiul verde este aroma de bază cea mai frecvent utilizată pentru ceaiul de iasomie, dar în funcție de tipul de ceai folosit ca bază, pot fi accesate diferite proprietăți antioxidante. De exemplu, ceaiul negru are nivele ridicate de theaflavine, în timp ce ceaiul verde are niveluri ridicate de catechine, dar acestea au efecte similare asupra organismului.

Sănătatea cardiovasculară: pentru cei cu antecedente personale sau familiale de probleme cardiovasculare, consumul de ceai, cum ar fi ceaiul de iasomie, poate fi un ajutor imens în prevenirea altor probleme. Catechinele găsite în multe tipuri de ceai de iasomie au fost demonstrate ca fiind un factor-cheie în inhibarea LDL-oxidării, care este atunci când colesterolul „rău” din artere devine inflamat după ce este oxidat. Inflamația din interiorul venelor și arterelor poate duce la atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Catecinele găsite în ceaiul de iasomie inhibă acest proces de oxidare, astfel încât tensiunea arterială și nivelul de colesterol scad, iar amenințările pe termen lung cum ar fi bolile cardiace pot fi prevenite.

Diabet: În lupta împotriva diabetului zaharat, ceaiul de iasomie s-a dovedit a fi un instrument valoros. Consumul de iasomie / ceai verde poate inversa efectele negative pe care le are diabetul asupra anumitor proteine serice, care lucrează ca regulator pentru cei cu diabet zaharat și ca măsură preventivă pentru cei care nu au fost diagnosticați, dar care încă o consumă ca o parte obișnuită a sănătății lor zilnice sau săptămânale. Abilitatea de a metaboliza glucoza este mecanismul fundamental care cauzează afecțiuni diabetice, așa că agenții de reglare precum ceaiul de iasomie pot fi foarte folositori în prevenirea sau tratarea bolii.

Sursă foto: AgroWeb


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*