Ceaiuri din plante medicinale

Cu toții am testat la un moment dat un leac tradițional, fie la insistențele mamei, fie din proprie inițiativă. În funcție de modul de administrare s-ar putea să nu fi observat nici un efect benefic, însă este dovedit faptul că folosite corect, tratamentele naturiste pot fi la fel de eficiente ca și cele cu medicamente. Nu doar atât, dar tratamentele naturiste au și avantajul de a aduce după sine mult mai puține efecte negative.

Ceaiuri din plante medicinaleDeși există mai multe modalități de administrare a plantelor tămăduitoare, cum ar fi tincturi, siropuri, uleiuri sau macerate, cel mai accesibile sunt ceaiurile din plante medicinale. Acestea sunt cel mai ușor de preparat și de consumat, contribuind totodatâ la creșterea aportului de lichide consumate. Există o mulțime de plafare sau de farmacii naturiste de unde vă puteți procura ceaiuri din plante medicinale. Puteți opta pentru ceaiuri dintr-o singură plantă sau pentru diverse mixuri create pentru anumite tipuri de afecțiuni ale organismului.

Deși majoritatea dintre noi ne amintim de existența ceaiurilor doar atunci când simțim că începem să ne răcim, aceste remedii ieftine și ușor de folosit ar trebui incorporate în viața noastră de zi cu zi. Asta pentru că ne ajută organismul să facă fața tuturor provocărilor de care se lovește și ne oferă în același timp un moment de răgaz în care putem să ne punem gândurile în ordine. Dar există atât de multe ceaiuri din plante medicinale, de unde pot să știu care este potrivit pentru mine? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu, printr-o simplă căutare pe site-ul nostru veți găsi o serie de articole dedicate mai multor tipuri de afecțiuni, care conțin și recomandări de plante medicinale potrivite.

O altă modalitate de a afla ce tipuri de ceaiuri din plante medicinale să consumăm este să cerem ajutorul vânzătorilor de la plafare. Aceștia dețin o mulțime de cunoștințe despre plante și despre beneficiile lor, pe care așteaptă să le împărtășească cu clienții. Chiar dacă în ziua de azi, e mult mai simplu să comandâm totul de pe internet, cu câteva click-uri, nimic nu se compară cu consultanța primită în magazin. În plus, cumpărând de la micii întreprinzători, în detrimentul unor lanțuri de magazine sau a unor site-uri, veți susține și economia locală, dar mai important decât atât, vă veți îmbunătăți și dumneavoastră cunoștințele despre plantele tămăduitoare.

În continuare, ne-am propus să discutăm despre trei ceaiuri din plante medicinale, care au un spectru larg de acțiune și care ne pot ajuta în cazul mai multor tipuri de afecțiuni:

Ceaiul de echinaceea este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri pentru că acționează prin întărirea întregului sistem imunitar, fiind recomandat persoanelor slăbite sau ca și cură de prevenire în preajma sezonului rece. Atenție însă, ceaiurile care ajută sistemul imunitar nu sunt recomandate persoanelor cu alergii sezoniere, în timpul anotimpului în care se manifestă alergia. Asta deoarece vor ajuta organismul să “lupte” și mai mult împotriva alergenilor, ceea ce va duce la o înrăutățire a stării.

Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai folosite ceaiuri în tradiția românească, deoarece are efecte benefice pentru ameliorarea durerilor de stomac, pentru eliminarea disconfortului din timpul menstruației sau pentru tratarea insomniilor.

Ceaiul de gălbenele este cunoscut ca un adevărat panaceu pentru organismul uman. Asta deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătate, ajutând printre altele, la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva infecțiilor, la reducerea inflamației din corp (se spune că majoritatea afecțiunilor interne sunt provocate de o inflamație) și chiar la protejarea organismului de cancer.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*