Contează calitatea ojei aplicate pe unghii?

Industria lacurilor de unghii a fost transformată radical în ultimii ani, datorită progresului tehnologic, care a ajuns și în acest sector. Așadar, dermatologii sunt întrebați frecvent în ultima perioadă despre efectele acestor produse diverse asupra sănătății umane. Este observabil și noua tendință în rândul tehnicienilor de unghii de a căuta produse cu eticheta non-toxic pentru clienții lor. Desigur, am observat cu toții că în ultimul deceniu, femeile sunt mult mai preocupate de efectele pe care le au diferite produse cosmetice asupra sănătății lor.

Contează calitatea ojei aplicate pe unghii?Dezvoltarea industriei beauty ne-a adus multe beneficii, dar în același timp ultimele cercetări din domeniu, ne explică care este costul real al acestor beneficii. Ținând cont de interesul publicului la acest subiect, cercetătorii de la Harvard Health Publishing au făcut o analiză a principalelor tipuri de ojă și au trecut în revistă, plusurile și minusurile acestora, noi vom face o mică incursiune în acel articol.

Ce conține oja tradițională?

Oja obișnuită, aceea pe care o procurăm din orice magazin și o aplicăm în mai multe straturi  este un polimer dizolvat într-un solvent. În timpul procesului de uscare, solventul se evaporă, în timp ce polimerul se întărește. Oja „hibridă” funcționează după un principiu similar, doar că se usucă mult mai rapid și rezistă mai mult timp. Printre argumentele pro utilizarea ojei obișnuite este faptul că aceasta se îndepărtează ușor cu ajutorul unui dizolvant, problema este că adesea acestea sunt pe bază de acetonă. Astfel, cu cât contactul este mai mare, cu atât se pot produce mai multe leziuni ale plăcii unghiei, pielii și cuticulelor. De asemenea, unele culori mai închise pot provoca decolorarea nepermanentă a unghiilor, potrivit experților de la Harvard Health Publishing. Sfatul dermatologului, în asemenea situații, este să faceți pauze între vopsirea unghiilor și să le asigurați hidratarea potrivită. De asemenea, înainte de vizita la un specialist dermatolog se recomandă îndepărtarea ojei, pentru ca examinarea să decurgă corespunzător.

Lacul de unghii non-toxic

Potrivit specialiștilor, când vorbim despre produse non-toxice, termenul este mai greu de descifrat, în ceea ce privește lacul de unghii. Non-toxic se referă mai mult la oje care nu conțin cinci ingrediente specifice, formaldehidă, toluen, ftalat de dibutil, rășină de formaldehidă și camfor. Există însă mărci care exclud și mai multe substanțe toxice, de exemplu, produsele de la https://www.lillynails.ro/ sunt înregistrate la Agenția pentru Produse Medicale din Suedia și CPNP (Registrul UE pentru produse cosmetice). De asemenea, ojele de la https://www.lillynails.ro/ sunt o alternativă vegană și prietenoasă cu mediul, spre deosebire de ojele convenționale, iar Lilly Nails și-a asumat și responsabilitățile de producător, folosind numai ambalaje reciclabile pentru produsele sale.

„Formaldehida este un conservant care a fost recunoscut de Institutul Național al Cancerului din SUA ca o substanță potențială cauzatoare de cancer. De asemenea, se numără printre cele mai comune substanțe care provoacă dermatită alergică de contact. Rășina de formaldehidă, ftalatul de dibutil și toluenul pot provoca, de asemenea, dermatită alergică de contact. Camforul este un ulei care a fost folosit multă vreme ca remediu topic pentru diverse afecțiuni, dar poate fi toxic dacă este consumat pe cale orală sau pătrunde în organism în cantități mai mari,” potrivit Harvard Health Publishing. Astfel, putem spune prompt că lacurile de unghii non-toxice sunt o alternativă pozitivă, pentru cei care doresc să evite niște substanțe chimice specifice.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*