Cultivarea de plante medicinale

Piața plantelor medicinale este în mereu în creștere, așa că nu e de mirare că tot mai mulți oameni iau în considerare ideea de a începe cultivarea unor astfel de plante pe terenurile proprii. Asta deoarece din cultivarea plantelor medicinale se pot face mai mulți bani decât din culturile tradiționale, iar unele dintre ele sunt mult mai ușor de îngrijit. În toate zonele țării sunt deja unii oameni care s-au încumetat să înceapă o astfel de afacere și majoritatea poveștilor sunt de succes.

Cultivarea de plante medicinaleDar cum putem începe cultivarea de plante medicinale? Începerea unei astfel de afaceri are mai multe faze și este bine să urmați fiecare etapă pentru a evita problemele pe viitor. În continuare vom discuta despre cei patru pași pe care ar trebui să îi urmați după ce hotărâți că veți începe cultivarea de plante medicinale:

În primă fază, va trebui să vă documentați foarte bine în legătură cu plantele ce pot fi crescute pe tipul de sol al terenului dumneavoastră și despre tipul de îngrijire de care plantele au nevoie pentru a crește sănătoase. Este foarte important să știți ce fel de plante preferă solul pe care îl aveți la dispoziție, dar și ce va trebui să faceți pentru a le oferi condițiile perfecte. De asemenea, va trebui să vă documentați în privința culturilor bio și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndepliniți pentru ca plantele dumneavoastră să fie considerate bio.

A doua fază presupune întocmirea unui plan, a unui proiect care să cuprindă toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a începe cultivarea de plante medicinale. Cu cât este mai complex și mai bine documentat, cu atât mai ușor vă va fi pe parcurs, când veți trece la partea practică. Un proiect foarte bine pus la punct vă poate ajuta enorm și în momentul în care ajungeți la a treia etapă și sunteți în situația de a propune cuiva să investească în visul dumneavoastră.

În a treia etapă, va trebui să vă gândiți la partea financiară – trebuie să estimați care ar fi costurile inițiale pentru a începe cultivarea de plante medicinale și sursele din care puteți face rost de banii respectivi. Puteți să vă aliați cu încă o persoană și să împărțiți costurile, puteți să luați un împrumut de la bancă, puteți să strângeți banii cu câțiva ani înainte sau puteți inclusiv să căutați investitori care sunt dispuși să vă pună un buget la dispoziție, în schimbul unei părți din afacere. O variantă mai modernă ar fi să faceți o campanie de crowdfunding, adică să vă prezentați proiectul pe o platformă specializată, iar oricine citește despre proiect poate alege să contribuie cu orice sumă – de la câțiva lei până la câteva mii de lei.

Odată obținută finanțarea, puteți trece la cea de-a patra și ultima etapă, adică demararea propriu-zisă a proiectului. Dacă ați avut un plan de bătaie bine pus la punct, această etapă va decurge fără prea multe bătăi de cap. Tot în această fază veți fi puși în situația de a decide cine va face toată munca pe teren – dacă vă puteți descurca singuri, sau împreună cu familia, sau trebuie să angajați și alte persoane pentru ajutor.

Indiferent de planta sau plantele medicinale alese, un lucru este cert: dacă veți oferi un produs de calitate, veți putea să vă creați o bază fidelă de clienți, care vor face achiziții periodice. Companiile farmaceutice și cele de cosmetice din ingrediente naturale sunt mereu în căutare de noi furnizori de plante miraculoase, tocmai de aceea cultivarea de plante medicinale este o investiție extrem de profitabilă.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*