Devoltarea armonioasă a copilului. Cât de important este să învățăm preșcolarul să aibă o postură corectă?

În primii ani de viață a copilului părinții se pierd prin grijile vieții cotidiene, micuțul este dependent de aceștia, astfel fiecare gest, pas, dorință este identificată rapid și folosită pentru bunăstarea micuțului. Peste câțiva ani copilul ajunge la o etapă preșcolară și părinții sunt preocupați să-i asigure toate cele necesare, ghiozdan, caiete, pensule, birou și scăunel pentru activitățile didactice. Totuși, adesea rămâne în umbră un element esențial, sportul, activitățile fizice influențează direct postura micuțului, iar o postură corectă reprezintă un barometru al sănătății copilului. Dezvoltarea fizică armonioasă contribuie la construirea maturului de mâine. Cum putem avea grijă de acest lucru? Și ce rol au  kinetoterapia sau fizioterapia în cazul apariției anumitor probleme în dezvoltarea armonioasă a copiilor? Vă vom spune în acest articol.

Devoltarea armonioasă a copilului. Cât de important este să învățăm preșcolarul să aibă o postură corectă?De ce este atât de importantă postura, mai ales la o vârstă fragedă?

Formarea posturii este un proces lung, care începe din primul an de viață și se termină doar până la vârsta de 20-25 ani. Exercițiile de fizioterapie și masajul sunt cele mai potrivite metode de influențare a corpului copilului. Gravitația exercită o forță asupra articulațiilor, ligamentelor și mușchilor noștri, iar o postură bună ajută la distribuirea uniformă a acestei forțe în corpul nostru. În acest fel, nicio structură nu ajunge să fie suprasolicitată. Pe site-ul reo-medical.ro ai posibilitatea să găsești o gamă variată de aparate inovative din domeniul fizioterapiei sau kinetoterapiei, potrivită necesităților pacientului, recuperarea poate și trebuie să fie mai ușoară.

Avem nevoie de un echilibru mai bun, indiferent dacă jucăm un sport sau pur și simplu efectuăm mișcări normale în timpul zilei, afirmă medicii de la Specialty Orthopaedics din Westchester, SUA. În acest sens, metodele de prevenire și tratament, care dau un rezultat durabil și nu au efecte secundare negative, sunt de o importanță deosebită. Fizioterapia și masajul sunt cele mai potrivite metode de influențare a corpului copilului.

Ce facem dacă nu am reușit să adoptăm o postură corectă?

Trebuie să avem în vedere faptul că defectele de postură la copiii preșcolari sunt exprimate în mod neclar, vag și sunt foarte variabile. Prin urmare, este foarte dificil să se prevadă ce cale va lua defectul și ce formă finală va lua. Pe fondul unei posturi slabe, se dezvoltă adesea boli precum scolioza sau diferite deformări ale pieptului. La copiii preșcolari poate fi determinată adesea o formă mai ușoară de cifoză, sau spus altfel, rotunjirea spatelui. Curbele mai mici pot provoca dureri ușoare, în timp ce curbele mai mari pot provoca deformări semnificative ale coloanei. O poziție slabă poate provoca stres și tensiune asupra anumitor părți ale corpului, cum ar fi coloana vertebrală, care poate duce la durere. De asemenea, poate face ca corpul dumneavoastră să se simtă mai obosit. Este deosebit de important ca copiii să fie conștienți de o postură bună, deoarece obiceiurile pe care le dezvoltă pot dura o viață întreagă.

De-a lungul anilor, acest lucru poate provoca modificări anatomice structurale și poate crește riscul de apariție a durerilor și  leziunilor, de aceea dacă nu reușiți să obțineți o postură sănătoasă, specialiștii de la reo-medical.ro vă pot ajuta să identificați împreună problema și soluțiile potrivite pentru rezolvarea acesteia.

Ce fel de exerciții fizice sunt recomandate preșcolarilor?

Edward R. Laskowski, specialist în fizioterapie și reabilitare, le recomandă părinților să aibă grijă ca copii lor, cu vârsta de 6 ani și mai mult, să aibă cel puțin o oră pe zi de activitate aerobică moderată sau viguroasă. Copiii ar trebui să facă activități viguroase, cum ar fi alergatul sau ciclismul, cel puțin trei zile pe săptămână. Când majoritatea adulților se gândesc la exerciții fizice, își imaginează că lucrează în sala de gimnastică, aleargă pe o bandă de alergat sau ridică greutăți, dar pentru copii, exercițiul fizic înseamnă să te joci și să fii activ fizic. Copiii fac exerciții fizice atunci când au ore de gimnastică la școală, în timpul pauzei, la cursuri de dans sau la antrenamente de fotbal, în timp ce merg cu bicicleta sau pur și simplu atunci când se joacă.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*