Florea Soarelui: ce nu știai despre ea!

În timp ce Floarea Soarelui este o plantă vibrantă și puternic recunoscută la nivel mondial pentru frumusețea sa, aceasta este, de asemenea, o importantă sursă de hrană. Uleiul de Floarea Soarelui este un ulei vegetal apreciat și sănătos și semințele de Floarea Soarelui se bucură de popularitate printre cei interesați de gustări sănătoase și un ingredient nutritiv pentru multe alimente. Floarea Soarelui este o alegere importantă pentru culturile agricole și pentru producători la nivel mondial.

Floarea Soarelui, originară din America
Ca și cartofii, roșiile și porumbul, Floarea Soarelui nu a provenit din Europa. Această plantă a fost cultivată înainte de toate în America de Nord încă din Antichitate, când era plantată pentru alimente, medicamente, vopsele și uleiuri. Apoi, această plantă a fost exportată în restul lumii.

A fost adusă în Europa de familii regale
Țarul Petru cel Mare a fost atât de fascinat de florile însorite pe care le-a văzut în Țările de Jos, încât a luat ceva înapoi în Rusia. Această plantă a devenit populară atunci când oamenii au descoperit că uleiul de semințe de Floarea Soarelui nu era interzis în timpul Postului Mare, spre deosebire de celelalte uleiuri. Până în secolul al XIX-lea, țara a plantat în fiecare an două milioane de hectare de Floarea Soarelui.

Popularitatea acesteia a trecut testul timpului
Imigranții ruși în Statele Unite în secolul al XIX-lea au adus înapoi semințe de Floarea Soarelui foarte dezvoltate, care au crescut flori și au provocat un interes nou pentru planta americană nativă. Mai târziu, producția americană de Floarea Soarelui a explodat atunci când fermierii din Missouri au început să producă ulei de Floarea Soarelui în 1946, când Canada a dezvăluit o instalație mecanică de măcinare a seminței, iar ulterior în anii 1970, atunci când consumatorii căutau alternative pentru colesterolul scăzut la grăsimile animale.

Are nevoie de spațiu și lumină
Florile nu arată doar ca Soarele ci au și multă nevoie de lumină și căldură. Acestea cresc cel mai bine pe soluri unde există lumină solară naturală timp de șase până la opt ore pe zi – cu cât este mai multă lumină cu atât mai bine. Aceste plante pot crește destul de înalte, deși multe soiuri au fost dezvoltate pentru a prospera la diferite înălțimi. Florile plantate prea aproape una de cealaltă vor concura și nu vor înflori la întregul lor potențial.

Aceste plante urmează Soarele
Floarea Soarelui afișează un comportament numit heliotropism. Mugurii de flori și florile tinere se vor îndrepta spre Est dimineața și vor urma soarele pe măsură ce se mișcă pământul în timpul zilei. Cu toate acestea, pe măsură ce florile devin mai grele în timpul producției de semințe, tulpinile se vor îngroșa și capetele de flori mature vor rămâne în general orientate spre est.

A scris o adevărată istorie în domeniul vindecărilor
În Mexic, florile erau considerate valoroase pentru tratarea durerilor în piept. Un număr de triburi native americane au descoperit proprietățile de vindecare ale plantei. Specialiștii și oamenii de rând au folosit de-a lungul timpului infuzii de frunze de Floarea Soarelui pentru a trata rinichii, durerile în piept și tulburările pulmonare.

A călătorit în spațiu
În 2012, astronautul american Don Pettit a luat câțiva însoțitori de seamă la stația spațială internațională: semințe de Floarea Soarelui.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*