Ghimbirul: Planta miracol din bucătăria ta

Ghimbirul este printre cele mai sănătoase și mai delicioase condimente de pe planetă. Acesta este încărcat cu substanțe nutritive și compuși bioactivi care au beneficii puternice pentru corpul și creierul nostru. Din acest motiv, astăzi ne vom axa pe prezentarea multiplelor beneficii pentru sănătate ale ghimbirului care sunt susținute de cercetarea științifică.

 

 

Ghimbirul: Planta miracol din bucătăria ta
Ghimbirul este o plantă cu flori originară din China. Acesta aparține familiei Zingiberaceae și este strâns legat de turmeric și cardomon ca și clasă și specificații. Rădăcina sa, partea subterană a tulpinii, este partea folosită în mod obișnuit ca și condiment. Din acest motiv, aceasta este adesea numită rădăcină de ghimbir sau pur și simplu ghimbir. Această plantă miraculoasă are o istorie foarte lungă de utilizare în diferite forme de medicină tradițională sau alternativă.

Acesta a fost folosit pentru a ajuta la digestie, pentru a reduce greața și a ajuta în lupta împotriva gripei și a răcelii comune, printre numeroase alte beneficii pe care le oferă. Ghimbirul poate fi folosit în stare proaspătă, uscată, sub formă de pudră sau sub formă de ulei sau suc și uneori se adaugă alimentelor și produselor cosmetice prelucrate. Acesta este un ingredient foarte frecvent întâlnit în rețete. Parfumul și gustul unic al ghimbirului provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.

CONTINUARE – Vezi ghimbirul: Planta miracol din bucătăria ta


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*