Necesitatea controlului ortodontic preventiv

Cu toții am auzit de nenumărate ori că paza bună trece primejdia rea, spus altfel, orice problemă poate fi soluționată din timp dacă evităm să facem niște lucruri care duc la apariția acesteia. Specialiștii afirmă că merită să vă vizitați medicul dentist de cel puțin 2 ori pe an. Monitorizarea stării cavității bucale, detectarea posibilă a cariilor și a altor boli necesită selectarea unui medic adecvat. Un tratament timpuriu, precum este și prima consultație a copilului, care are loc la vârsta de 3 ani poate anticipa apariția unor probleme dentare sau gingivale.

Necesitatea controlului ortodontic preventivTratamentul dentar poate fi nedureros

Pentru ca tratamentul dentar să fie nedureros și productiv, pacientul trebuie să respecte regulile și interdicțiile de bază înainte de a vizita medicul dentist, și anume:

  • Nu luați băuturi alcoolice.
  • Nu puteți mânca mult, este necesară o gustare ușoară cu 1-1,5 ore înainte de a vizita medicul dentist.
  • Pregătiți-vă din timp pentru vizită, efectuați igiena orală necesară.
  • Nu întârziați, amintiți-vă că înainte și după dumneavoastră medicul are programare și, dacă nu ajungeți la timp, ora programării pentru toată lumea va fi schimbată.
  • În cazul în care aveți anumite afecțiuni, cum ar fi bolile cardio-vasculare, este imperios să aveți pastilele necesare cu d-voastră.

De asemenea, trebuie să informați medicul despre bolile existente, alergiile și infecțiile anterioare. Când veniți la clinică, ar trebui să fiți responsabil pentru completarea formularului de stare de sănătate. Toate aceste informații îl vor ajuta pe medic să rezolve în mod eficient și nedureros și rapid problema.

Prima vizită la un specialist ortodont

Creșterea dinților de lapte joacă un rol important! Extragerea acestora înainte de timp va cauza ocuparea locului nou apărut de către dinții aflați în apropierea lor. De aceea, carii de pe dinții de lapte trebuiesc îndepărtați rapid, dinții de lapte pot fi distruși mai ușor din cauza smalțului lor care este mult mai moale decât cel al dinților definitivi. Creșterea sănătoasă a dentiției depinde și de genetică. Părinții trebuie să meargă cu copilul la un specialist ortodont deja la vârsta de 3-5 ani, mai ales dacă aceștia au avut probleme dentare în copilărie. Acest lucru este valabil și în cazul în care copilul are vreun frățior sau o surioară mai mare care vizitează un specialist ortodont.

Metodele moderne de tratament, permit corectarea unor malformații ale dentiției deja la această vârstă fragilă. Corecția mușcăturilor cu aliniatorii din polimer Invisalign poate fi efectuată la orice vârstă. Unii pacienți pot prezenta un ușor disconfort, dar asta se întâmplă doar la începutul tratamentului. Corectarea unei mușcături incorecte (anormale) are loc cu succes la orice vârstă, chiar și după 50 de ani nu există restricții privind tratamentul ortodontic. Dar în copilărie, în perioada de creștere activă și formare a scheletului, a maxilarelor și a întregului sistem dento-alveolar, tratamentul ortodontic este mai ușor și mai rapid, iar rezultatele acestuia sunt mult mai stabile.

Cum ne ajută o vizită preventivă?

Malocluzia dentară poate afecta modul în care comunică micuțul d-voastră și în astfel de situație specialistul logoped va fi neputincios. Nu veți putea corecta vorbirea copilului dacă motivele afecțiunii sale țin de problemele dentare. Uneori, specialistul ortodont, pe lângă impunerea utilizării unei metode de a trata malocluzia va recomanda desfășurarea unor jocuri, care va ajuta copilul să-și antreneze modul în care comunică. Aliniatorii detașabili Invisalign, sunt capabili să îndrepte atât dinții micuților cât și a maturilor, prin utilizarea tehnologiei moderne.

Tratamentul ortodontic competent în timp util al unui copil de vârstă preșcolară și școlară timpurie va permite în viitor evitarea tratamentului complex și pe termen lung cu echipamente nedemontabile (aparat dentar) sau, dacă este dificil, va pregăti o „bază” pentru un astfel de tratament, care va facilita procesul în sine, va reduce semnificativ timpul tratamentului cu aparate dentare la vârsta adultă și va da un rezultat pozitiv garantat, care va persista.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*