Nu îi oferi niciodată copilului mic aceste plante – vezi cât sunt de periculoase!

Bebelușii și copiii mici în general își doresc să exploreze grădini și consideră că tot ceea ce se află în grădină ar trebui să mănânce – melci, mormane de murdărie, flori și frunziș, ciuperci. De aceea, eliminarea plantelor periculoase sau otrăvitoare vă poate ajuta să vă mențineți copilul în siguranță în grădină.

Plante periculoase pentru bebelus

Grădinile sunt, în general, locuri sigure și interesante, iar copiilor le face adesea plăcere să petreacă timp în ele. Dar grădinile nu sunt întotdeauna proiectate cu copii în minte. Supravegherea copilului este cea mai bună cale de a evita pericolul în grădină sau în orice altă parte, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Aceasta înseamnă că este foarte important să va asigurați de faptul că grădina este un loc sigur pentru aceștia înainte de a-i expune acestui mediu.

Puteți face acest lucru evitând creșterea plantelor otrăvitoare și a plantelor periculoase. Ștergeți sau eliminați orice plante suspecte până când copilul dvs. este suficient de mare pentru a învăța să nu mănânce plante ciudate (de obicei, la vârsta de trei ani). Să descoperim mai multe detalii despre plantele periculoase și ceea ce trebuie să faceți pentru a vă menține copilul în siguranță din acest punct de vedere.

Uleiul de ricin (Ricinus Communis)
Aceasta este o buruiană comună cu semințe, flori și frunze toxice. Înghițirea câtorva semințe crude de ricin poate provoca greață, vărsături, diaree și dureri abdominale.

Oleandrul (Nerium Oleander)
Fiecare parte a acestor arbuști, inclusiv semințele, este otrăvitoare. Simptomele ingerării acestora includ vărsături, diaree, bătăi neregulate ale inimii, pupile dilatate și chiar comă care poate duce la deces atunci când sunt ingerate cantități foarte mari.

Fructe de pădure sălbatice (Atropa Belladonna)
Fructele rotunde de culoare mov sau cele negre de pe această plantă sunt foarte toxice. Consumul de fructe de pădure sălbatice poate provoca somnolență, înroșirea feței, febră, vărsături, confuzie și halucinații.

Floarea cerului (Duranta Erecta)
Aceasta este o buruiană frecventă, cu frunze destul de otrăvitoare. Consumarea acestor părți ale plantei poate provoca greață sau vărsături, somnolență, convulsii, ritm cardiac rapid, febră și, în unele cazuri extreme chiar deces. Această plantă ornamentală este cunoscută și ca floarea cerului.

Copacul de ceară (Toxicodendron Succedaneum)
Cunoscut și sub numele de iedera otrăvitoare, această plantă poate declanșa reacții alergice puternice în cazul multor adulți și în special la copii, provocând erupții cutanate, roșeață și mâncărime pe parcursul unei săptămâni sau mai mult. Evitați contactul acesteia chiar si cu îmbrăcămintea sau uneltele de lucru. Purtați echipament de protecție atunci când sunteți în preajma acestei plante. Nu expuneți niciodată bebelușul la aceasta.

Cedrul alb (Melia Azedarach)
Mâncarea fructelor acestui copac poate provoca greață, vărsături, diaree, letargie, confuzie, comă și convulsii în cazul bebelușilor.

Trompeta îngerului (Brugmansia)
Florile, semințele și nectarul sunt foarte otrăvitoare în cazul acestei plante.

Crinul sălbatic (Zantedeschia Aethiopica)
Toate părțile plantei pot provoca iritații și dureri atunci când sunt mestecate.

Crinul Belladonna (Amaryllis Belladonna)
Bulbul și frunzele sunt deosebit de toxice pentru copii.

Plante cărnoase
Copiii se pot tăia sau își pot răni ochii cu vârfurile acestora.

Ardeiul
Dacă copilul pune ardei iute în gură sau îl atinge, apoi își freacă ochii, poate întâmpina simptome neplăcut sau chiar dureroase.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*