Smochinul poate să crească și în ghiveci: Iată câteva sfaturi utile!

Smochinul poate fi cultivat afară sau în interior ca și plantă de casă. Smochinul are formă de copac clasic și frunze alungite care cresc de la 2 până la 5 centimetri lungime. Copacul în sine poate crește până la 18 metri înălțime, dar dimensiunea sa poate fi controlată prin tăiere și prin limitarea dimensiunii vasului în care este plantat, similar cu modul în care este crescut un bonsai de exemplu.

Smochinul poate să crească și în ghiveci

Idei noi pentru grădina ta interioară
Căutați ceva nou pentru activitățile dvs. de grădinărit? De ce nu încercați să plantați un smochin? Acesta este un copac bine cunoscut ca fiind ușor de crescut în interior. Durează doar un an sau doi pentru a se maturiza și a face fructe, ceea ce este grozav pentru acei grădinari care nu au de gând să aștepte ani de zile înainte de a putea gusta rodul muncii lor. Există multe soiuri de smochine iar cele mai multe dintre acestea sunt ușor de cultivat și de îngrijit. Cea mai comună specie pentru interior este Negro Largo.

Cu aceasta, veți obține nu numai fructe ci și o plantă frumoasă de interior pentru a îmbunătăți aspectul general al casei dumneavoastră. Smochinul este alegerea perfectă pentru a crea o atmosferă exotică sau tropicală în timpul lunilor lungi de iarnă. Frunzele acestuia sunt de culoare verde închis, cu formă alungită.

Smochinul prezintă un trunchi sănătos, cu un baldachin plin și poate crește până la 18 metri înălțime, dar nu veți dori obținerea sau menținerea acestei dimensiuni în casa dumneavoastră. Va fi nevoie să tăiați copacul pentru a controla dimensiunea acestuia. În afară de tăiere, puteți păstra și dimensiunea mică a vasului acestuia, deoarece acest lucru va ajuta la controlul dimensiunii copacului.

Plantarea smochinului în ghiveci
In primul rând trebuie sa găsiți recipientul potrivit pentru plantarea smochinului:
• Recipientul pe care îl folosiți poate fi făcut din orice material – lemn, lut, ceramică, materiale reciclate etc.
• Asigurați-vă că există o mulțime de orificii de scurgere pentru a permite evacuarea excesului de apă pe parcurs. Pe măsură ce copacul va crește, vor fi utilizate cantități tot mai mari de apă.
• Încercați să evitați vasele decorative grele, deoarece acestea pot fi mutate cu greu o dată ce sunt umplute cu pământ, apă și smochine.
• Nu utilizați mai mult spațiu decât este necesar inutil! Începeți cu un spațiu mic și avansați ușor la o dimensiune mai mare a recipientului, deoarece rădăcinile de copac vor umple recipientul curent.
• Arborele poate sfârși în cele din urmă într-un recipient de circa 2.5 metri diametru însă acestea sunt greu de mutat, deci asigurați-vă că puteți gestiona dimensiunea recipientului pe care îl alegeți înainte de a planta smochinul.
• Pentru o experiență unică de creștere, luați în considerare un recipient pe roți pentru confortul dvs. mobil!
• Înainte de a pune copacul în recipient, așezați vasul pe un stand de platformă cu roți, care poate fi achiziționat din aproape orice magazin de ustensile pentru grădină.
• Acest lucru vă va face viața mult mai ușoară atunci când vă pregătiți să mutați recipientul în apropierea sezonului de iarnă.

Puteți utiliza o varietate de vase sau containere pentru creșterea smochinului în interior. Există variații de ghivece din lemn, ceramică sau lut pe care le puteți lua in considerare. Încercați să evitați ghivecele foarte grele, deoarece acestea vor deveni mai grele o dată ce se va aduna murdărie, plante și apă.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*