Top trei plante care te scapă de viroze!

Sezonul rece aduce numeroase probleme de sănătate atât pentru copii, cât și pentru adulți. Răceli dese, nas înfundat, tuse – toate aceste viroze nu fac altceva decât să îți atace starea de bine! Și pentru a scăpa de toate aceste lucruri apelăm la medicamente, care, pe de o parte fac bine, iar pe de alta mult rău sau la puterea plantelor medicinale.

Plante-care-te-scapa-de-viroze

Iată mai jos trei plante care ne scapă de viroze!

Menta este cunoscută în termeni populari drept izmă. Aceasta beneficiază de numeroase proprietăți, fiind cunoscută din cele mai vechi timpuri. Este o plantă nelipsită din starea noastră de bine, mai ales dacă ne dorim să ne scăpăm cât mai repede de răceli și de simptomele destul de rele ale acestora.

Menta ajută în tratarea sistemului respirator, având un efect calmant, antispastic, antiseptic și analgezic.

Pentru a scăpa de infecții este recomandat să tratați infecțiile respiratorii cu două căni de infuzie/zi, timp de o săptămână – două. Generând constipație, este recomandat să consumați multe fructe și legume, în perioada în care consumați ceai de mentă.

Această plantă este atât de eficientă încât până și bolnavii de astm bronșic apelează la remediile sale.

Eucaliptul are numeroase proprietăți antivirale. Tratează pneumoniile, bronșitele, răceala și gripa, dar și sinuzita.

Uleiul de eucalipt trebuie consumat alături de o cană de ceai de fructe. Adăugați în apa de ceai câteva picături de ulei de eucalipt și vei vedea că problemele respiratorii generate de răceală sau gripă dispar destul de rapid. De asemenea, uleiul de eucalipt te scapă de stările de oboseală, dureri de cap și reușesc într-un termen destul de scurt să amelioreze simptomele virozelor respiratorii.

Potbalul este o plantă cu o acțiune eficientă pentru tratarea problemelor respiratorii. Are capacități expectorante, ajutând în ameliorarea semnelor de tuse. În plus, tratează faringitele, bronșitele, pleurezia, având efect antiinflamator și emolient.

Se recomandă consumul a două căni de ceai de potbal pe zi pentru ameliorarea rapidă a simptomelor determinate de virozele respiratorii. În plus, specialiștii în homeopatie sunt de părere că potbalul reușește să trateze afecțiunile pulmonare, dar și pe cele hepatobiliare.

Ceaiul de potbal se prepară din o cană de apă în clocot și o lingură de frunze de potbal uscate. Nu beți întreaga cantitate de ceai odată, ci progresiv, pe parcursul unei zile.

La fel de eficient este și siropul de potbal care poate fi preparat prin adăugarea în straturi de frunze uscate de potbal, peste care se adaugă miere. Se lasă cantitatea preparată la răcoare timp de două luni, după care cantitatea astfel obținută se pune la fiert. După ce dă în clocot, se obține siropul care se consumă nu mai mult de două lingurițe înainte de masă și doar în cazul unor probleme respiratorii cronice.

Natura ne devine un aliat în lupta cu boala. Așa că ori de câte ori suferiți de viroze este bine să apelați la puterea plantelor medicinale, natura fiind extrem de vastă. Benefice pentru tratarea virozelor sunt și ceaiurile de coada șoricelului, isop sau soc.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*