4 recomandări utile pentru a alege ochelarii de soare potriviți în funcție de forma feței

Ochelarii de soare sunt esențiali pentru protejarea vederii împotriva radiațiilor ultraviolete, însă au și un rol estetic important. Forma ochelarilor poate echilibra proporțiile feței sau evidenția anumite trăsături. Ți-am pregătit o serie de recomandări care să te ajute în alegerea ochelarilor de soare potriviți, în funcție de fizionomia ta.

Armonizează proporțiile unei fețe alungite cu ochelari supradimensionați

Dacă ai o față îngustă și alungită, poți echilibra proporțiile acesteia cu ajutorul unor ochelari de soare cu rame care sunt mai groase în zona laterală. De asemenea, ai la dispoziție o gamă variată de ochelari de soare supradimensionați care atrag atenția în zona ochilor și adaugă lățime feței tale.

 

Stilul Wayfarer sau ramele dreptunghiulare sunt alegerea ideală, în special dacă trăsăturile fetei tale sunt blânde și rotunjite. În plus, dacă preferi o protecție solară cât mai mare, acești ochelari sunt ideali, datorită dimensiunilor ample ale lentilelor.

Contrabalansează trăsăturile proeminente și liniile puternic definite cu ochelari rotunzi

Cel mai potrivit mod de a conferi echilibru unei fețe cu o linie a maxilarului pronunțată sau cu unghiuri puternic definite este cu ajutorul ochelarilor rotunzi.

 

Dacă fruntea, pomeții și linia bărbiei au aproximativ aceeași lățime, iar structura ta osoasă are linii ascuțite, probabil forma feței tale este pătrată sau dreptunghiulară. În acest caz, ochelarii de soare cu linii rotunjite vor crea un contrast plăcut.

 

De asemenea, acest stil de ochelari este o variantă optimă și pentru persoanele cu față triunghiulară sau în formă de inimă.

Definește un chip rotunjit cu ochelari dreptunghiulari sau pătrați

Dacă liniile feței tale sunt rotunjite și nu foarte bine definite, poți adăuga un plus de contur folosind ochelari cu linii drepte. De asemenea, culorile puternice creează contrast și dau aspectul unei fizionomii ușor mai alungite și echilibrate.

 

Ține cont și de forma ochilor atunci când alegi ochelari cu unghiuri drepte, puternic definite. Dacă ai ochii mari, rotunzi, te poți îndrepta către modele de ochelari dreptunghiulare. În cazul în care linia ochilor este îngustă, ramele pătrate îți vor echilibra mai bine zona ochilor.

Accentuează zona sprâncenelor cu ochelari în stil browline

Dacă preferi un stil mai îndrăzneț, sau vrei să atragi atenția în zona sprâncenelor, ochelarii de soare în stil browline sunt accesoriul perfect. Aceștia au partea superioară îngroșată și se potrivesc foarte bine atât fețelor de formă ovală sau alungită cât și celor triunghiulare.

 

Dacă linia maxilarului este mai lată decât zona frunții, ochelarii browline pot echilibra rapid proporțiile. Acest stil nu este foarte potrivit, însă, pentru o față rotundă sau în formă de inimă.

 

Ochelarii browline pot avea o tentă ușor retro, așa că dacă adopți acest stil vestimentar, acest accesoriu este ideal pentru tine.

 

Înainte de a alege ochelarii de soare potriviți, acordă-ți puțin timp pentru a studia cu atenție formă și trăsăturile definitorii ale feței tale. Ține cont de recomandările noastre, dar și de stilul tău personal și îndreaptă-te către modelele care îți pun în valoare cel mai bine fizionomia! Nu uita să acorzi atenție și culorilor, care au de asemenea, un rol important în stilul și estetica pe care le adopți!

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*