5 plante medicinale care te ajută să slăbești

Nu mai e nevoie de nicio prezentare, atunci când vorbim despre beneficiile consumului plantelor medicinale. Încă din vremuri străvechi ele și-au câștigat un renume în prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Cu timpul, acestea au ajuns să fie folosite și în diete și cure de slăbire, demonstrându-și efectele terapeutice asupra organismului uman.

5 plante medicinale care te ajuta sa slabesti

Tocmai de aceea, există câteva plante medicinale recunoscute de către specialiști ca fiind de mare ajutor în curele de slăbire. Dintre acestea, am ales să-ți prezentăm cinci astfel de plante care te vor ajuta să slăbești mai repede și mai ușor.

Socul este o plantă medicinală cu puternice efecte terapeutice ce poate trata un număr impresionant de afecțiuni. Pe lângă acestea, ceaiul de soc are efect diuretic, fiind eficient în detoxifierea organismului, prin urmare și în curele de slăbire. Atenție, pentru uzul intern se folosesc doar florile și fructele. În curele de slăbire, se folosește, de obicei ceaiul de flori de soc care, de altfel ajută și la emininarea excesului de apă din organism. Cum se prepară: Infuzia este modul cel mai clasic în care se prepară ceaiul de flori de soc. Se pune o linguriță de flori de soc uscate în 250 ml apă clocotită și se lasă 10 minute la infuzat. Se beau 3 căni de ceai pe zi, înainte de mesele principale. Pentru un efect diuretic mai accentuat, se face un amestec de 20 g de fructe cu o linguriță de miere care se ia în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Păpădia este una din cele mai răspândite plante, de la care se folosesc în scopuri medicinale, frunzele, florile și rădăcina. Consumată sub formă de ceai, păpădia ajută la pierderea în greutate, dar și la eliminarea toxinelor din sânge. Mai mult, ceaiul de păpădie este considerat a fi o sursă excelentă de vitamine, având un efect benefic asupra oganismului, datorită, în special, efectului de detoxifiere de la nivelul ficatului. Cum se prepară: într-un litru de apă se pun la fiert 10 minute, 25 g frunze uscate sau rădăcină de păpădie. Se lasă să dea în clocot, după care se acoperă cu un capac și se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară ceaiul și se bea neîndulcit. Pentru un efect rapid și de durată, se consumă 3 căni de ceai pe zi, înainte cu jumătate de oră de masă.

Năsturelul poate fi găsit pe tot parcursul anului, iar pentru a fi de ajutor în curele de slăbire, e indicat să se consume în stare naturală. El are un aport caloric scăzut, însă este bogat în vitamine și minerale. De asemenea, conține mult iod, fapt ce ajută la menținerea unei glande tiroide sănătoase. Cum se prepară: există nutriționiști care recomandă consumul de năsturel în stare pură, în salate sau în sandviș, însă există și specialiști care recomandă mai degrabă supele de năsturel, în cazul dietelor.

Mesteacănul este copacul denumit „Arborele vieții” tocmai pentru multitudinea de proprietăți terapeutice pe care le are. De la el se pot folosi, frunzele, mugurii, coaja și seva. În curele de slăbire, se recomandă ceaiul de mesteacăn, datorită efectului diuretic pe care-l are, dar și pentru cel de detoxifiere. Cum se prepară: se prepară o infuzie din 2 lingurițe de frunze de mesteacăn puse în 250 ml apă clocotită. Se vor bea două căni de ceaiu pe zi. Efectele acestui ceai sunt imediate, astfel că, după numai trei zile, cântarul va arăta cu câteva kilograme mai puțin.

Urzica este o plantă bogată în vitamine și minerale și este indicat să se consume, în special, primăvara, exact atunci când apare. De asemenea, este recunoscută pentru efectul de suprimare a poftei de mâncare și pentru eliminarea apei, dar și pentru energia pe care o oferă organismului pe parcursul unui regim alimentar. Cum se prepară: se prepară sub formă de infuzie, 4-5 linguri de plantă uscată la un litru de apă, care se lasă la infuzat 15 minute. Pentru a avea efectul dorit, se vor bea 2 căni de zi, timp de o lună de zile.

sursă foto: mensajeradepaz.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*