5 utilizări inedite ale uleiului de argan

Uleiul de argan este folosit de mult timp în industria cosmetică datorită proprietăților sale și a beneficiilor pe care le aduce stării noastre de sănătate. Majoritatea femeilor folosesc uleiul de argan în diverse tratamente pentru păr, unghii și corp și se declară mulțumite de rezultate. Însă, există 5 utilizări mai puțin cunoscute ale uleiului de argan care s-ar putea să îți fie de folos la un moment dat. Iată care sunt acestea!

  1. Obținerea unui bronz uniform

Știai că uleiul de argan este un autobronzant 100% natural? Majoritatea produselor pentru bronzat pe care le regăsim în magazine au la bază uleiul de argan pentru că este bogat în betacaroten și te ajută să obții un bronz uniform și de durată. Însă, de ce să dai banii pe tot felul de produse care pe lângă extractul de ulei de argan mai conțin și tot felul de substanțe toxice, când poți folosi uleiul de argan în starea sa pură? Pe lângă faptul că îți asigură un bronz frumos, uleiul de argan poate fi folosit cu succes și după plajă pentru a ameliora disconfortul care poate să apară în urma unor arsuri solare.

  1. Exfolierea buzelor

O altă utilizare inedită a uleiului de argan este exfolierea buzelor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul brun cu puțin extract de vanilie și câteva picături de ulei de argan și să îți masezi buzele cel puțin o dată pe săptămână cu acest amestec pentru a avea buze sănătoase și frumoase. În același timp, uleiul de argan hidratează buzele, motiv pentru care acest truc este recomandat mai ales iarna, atunci când buzele noastre au tendința de a se usca.

  1. Iluminator pentru față

Iluminatorul este un produs cosmetic must-have al tuturor femeilor fiind folosit pentru evidențierea anumitor trăsături ale feței și pentru ascunderea imperfecțiunilor. Ce faci însă în momentul în care ești pe fugă și nu îți găsești iluminatorul pe nicăieri? Amestecă câteva picături de ulei de argan cu fondul de ten și aplică-l pe față! Vei vedea că tenul tău va fi mai hidratat și  mult mai luminos. Acest truc este util mai ales femeilor care au un ten uscat care are în permanență nevoie de hidratare.

  1. Tratament anticelulitic

Dacă ai încercat o grămadă de creme anticelulitice, masaje dureroase și exerciții care îți promiteau că îți vor reda strălucirea și fermitatea pielii, nu te da bătută, ci apelează la o ultimă soluție: uleiul de argan! Tot ce trebuie să faci este să amesteci 10 ml de ulei de argan cu 10 ml de ulei de parafină și 8 picături de ulei esențial de lămâie și să te masezi cu acest amestec pe zonele afectate de celulită în fiecare zi. Vei vedea că aspectul de coajă de portocală se va estompa pe zi ce trece, iar pielea ta va deveni mai fermă și mai tonifiată.

  1. Mască pentru întinerirea tenului

Nu în ultimul rând, uleiul de argan poate fi integrat foarte ușor într-o mască ce are ca scop întinerirea tenului. Adaugă câteva picături de ulei de argan în masca de față pe care o folosești de obicei și vei vedea rezultatele instant. Pielea ta va fi mult mai hidratată și catifelată la atingere.

Dacă vrei să afli mai multe despre uleiul de argan, supranumit și ”aurul Marocului”, eficiența lui și modalități de introducere în rutina noastră zilnică, te invităm pe site-ul ”Casa cu petunii”!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*