8 beneficii pe care le are Rhodiola

Rhodiola este o plantă medicinală, a cărei rădăcină este folosită pentru tratarea mai multor afecțiuni, chiar dacă nu există dovezi clare ale eficienței acesteia. Ajută la protejarea celulelor deteriorate, reglează bătăile inimii și susține memoria.

Aduce o serie de beneficii pentru sănătate, iar în continuare puteți vedea care sunt cele 8 beneficii dovedite științific ale rădăcinii de Rhodiola, legate de proprietățile antiinflamatoare pe care le are.

1. Reduce simptomele de stres

Planta se comportă ca un adaptogen, mai exact ca o substanță care crește rezistența organismului la stres. Consumul suplimentelor de Rhodiola în perioadele stresante vă poate ajuta să le depășiți mai ușor.

2. Combate oboseala

Există numeroși factori care contribuie la instalarea oboselii în organism, printre care se numără și stresul sau anxietatea. Factorii externi pot provoca atât oboseala fizică, cât și psihică. Suplimentele de Rhodiola pot scădea nivelul de oboseală al organismului, dacă sunt consumate constant.

3. Poate reduce simptomele depresiei

S-a descoperit că Rhodiola are proprietăți antidepresive și că ajută la echilibrarea neurotransmițătorilor din creier. Este mai bine tolerată de către organism, spre deosebire de unele antidepresive care pot provoca efecte secundare.

4. Îmbunătățește funcțiile creierului

Creierul are nevoie de câteva elemente pentru a putea funcționa corespunzător, printre care se numără odihna, mișcarea și alimentația. Există și suplimente care susțin funcțiile creierului, așa cum este Rhodiola. Acestea pot crește nivelul de concentrație și memoria creierului, astfel încât să fie eficient chiar și în situații de criză.

5. Susține activitatea fizică

Este un supliment alimentar care poate susține organismul și îi permite acestuia să lucreze mai mult. Este potrivit pentru sportivi și nu numai, deoarece crește rezistența fizică. Nu se poate compara cu un stimulent pentru sportivi deoarece nu oferă mai multă forță sau masă musculară, dar oferă senzația că organismul poate mai mult. În plus, efectele sale sunt unele pe termen scurt.

6. Protejează pielea

Funcționează ca un scut pentru piele, protejând-o de factorii de mediu. De asemenea, stimulează imunitatea pielii și asigură un plus de protecție oxidativă, împotriva îmbătrânirii premature. Susține circulația sângelui, producția de colagen și dezvoltarea noilor celule ale pielii.

7. Susține sănătatea părului

Așa cu acționează împotriva factorilor de mediu care afectează pielea, în aceeași măsură poate preveni căderea părului. Rhodiola ajută la echilibrarea hormonilor și la reducerea nivelului de cortizol, care pot duce la pierderea părului.

8. Poate ajuta la arderea grăsimii abdominale

Conform unui studiu, consumul de Rhodiola a redus grăsimea viscerală cu până la 30%. De aceea, poate fi consumată și de persoanele care se confruntă cu obezitatea. Este indicat să consumați suplimentele de Rhodiola în timp ce faceți mișcare pentru a avea un ritm mai accelerat de slăbire.

Înainte de a începe să consumați Rhodiola ar trebui să vă informați în legătură cu proprietățile și contraindicațiile acesteia. Medicul este cel care vă poate oferi mai multe detalii și care vă poate propune un plan pentru consum, pentru o perioadă determinată.

Chiar dacă aduce beneficii pentru sănătate, trebuie să luați în calcul și efectele secundare care pot apărea în urma consumului excesiv sau necorespunzător. Indiferent că este sub formă de ceai, suplimente sau tincturi, Rhodiola poate provoca amețeli, senzația de gură uscată, dar nu foarte grave. Informați imediat medicul dacă observați diverse efecte în urma consumului de Rhodiola și întrerupeți tratamentul imediat.

Sursă foto: examine.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*