Beneficii impresionante ale cepei

Unele dintre beneficiile de sănătate ale cepei includ rolul lor în eliberarea substanțială a unui număr de boli, inclusiv răceala, astmul, infecțiile bacteriene, problemele respiratorii, angină și tusea. Cu alte cuvinte, poți spune că ceapa este un adevărat dar din natură, chiar dacă te face să plângi.

beneficiile cepei

Organizația Mondială a Sănătății confirmă faptul că ceapa este benefică pentru persoanele cu un apetit redus și pentru cei care suferă de ateroscleroză. Experții în domeniul sănătății recunosc faptul că ceapa oferă un răgaz pentru pacienții cu astm bronșic, bronșită alergică, tuse frecventă și sindroame reci.

Ceapa, care are clasificarea științifică a Allium cepa, conține și un număr de compuși antioxidanți care sunt foarte eficienți în neutralizarea radicalilor liberi prezenți în corpul uman. Ceapa a fost folosită timp de milenii de către ființele umane pentru scopuri medicinale. Ceapa a fost una dintre plantele discontinue din dieta oamenilor pentru mai mult de 7.000 de ani, iar în majoritatea timpului, ceapa a fost cultivată. Există încă specii sălbatice în anumite zone ale Asiei, dar, în cea mai mare parte, ceapa este o plantă cultivată la nivel global. De-a lungul istoriei, ceapa a fost chiar închinată unor anumite culturi, precum egiptenii, care le-au îngropat cu faraonul lor. Această fascinare cu ceapa ar fi putut rezultă din versatilitatea și disponibilitatea acesteia sau din proprietățile medicinale și benefice pe care le-au descoperit deja de la această plantă puternică.

Unele dintre cele mai valoroase și bine cunoscute beneficii pentru sănătate ale cepei sunt următoarele:

Excelentă pentru sănătatea orală: Ceapa este adesea folosită pentru a preveni apariția cariei dentare și a infecțiilor orale. Măcinarea cepei timp de 2 până la 3 minute poate duce la uciderea tuturor germenilor prezenți în zona orală și a locurilor înconjurătoare precum gâtul și buzele.

Întărește sistemul imunitar: Fitochimicalele prezente în cantități semnificative în ceapă acționează ca un stimulant al vitaminei C în organism. Eficacitatea vitaminei C și, ulterior, a sistemului imunitar este stimulată atunci când mănânci ceapă, deoarece forțează sistemul imun împotriva toxinelor și a diferitelor organe străine care pot duce la boli.

Eficientă în bolile de inimă: Ceapa acționează ca anticoagulant, care, la rândul său, previne formarea unui excedent de celule roșii în sâng. Aceste blocuri și cheaguri pot duce la tulburări cardiace sau boli cardiovasculare.

Ține sub control diabetul: Ceapa conține crom, care este un mineral relativ neobișnuit în conținutul natural al alimentelor. Cromul ajută organismul să administreze nivelurile de zahăr din sânge și să asigure eliberarea lentă și treptată a glucozei de la nivelul mușchilor și celulelor corpului. Prin urmare, ceapa poate ajuta la modularea nivelului de zahăr din sânge, care este vital pentru pacienții diabetici.

 

Sursă foto: Pet Poison Helpline

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*