Cânepa – aur curat pentru inimă și creier. Unde o găsim?

Cânepa este una din primele plante cultivate de om. Folosită inițial pentru construcţii, îmbrăcăminte şi alimente, ulterior a pătruns și în medicină având o multitudine de proprietăți.

Ce trebuie să ştim despre cânepă

Semințele de cânepă au un conţinut ridicat de proteine  – 25% – de înaltă calitate biologică fiind uşor digerabile, peste 30% lipide, o cantitate apreciabilă de fibre vegetale, antioxidanţi, vitamine, săruri minerale etc.

În proporţie de 92% fibrele din seminţele de cânepă asigură menţinerea florei intestinalenormale, contribuie la combaterea constipaţiei şi la curăţarea tractului intestinal de metale grele şi toxine. În seminţele de cânepă sunt prezente microelemente potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, sulf, fosfor etc.; mai conţin şi alţi nutrienţi precum lecitină şi colină, inozitol şi fitosteroli.

Seminţele de cânepă conţin şi vitaminele A, D, complexul B, acidul folic, dar şi o cantitate însemnată de vitamina E în 5 forme: alfa-tocoferol, beta-tocoferol, gamma-tocoferol, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol, cu acţiune antioxidantă crescută, protejând celulele umane de efectele negative ale radicalilor liberi superoxidici.

Trebuie reţinut că, deşi există numeroase alte alimente care conţin aceeaşi nutrienţi, totuşi în cânepă ei se găsesc într-o formă cu biodisponibilitatea cea mai ridicată pentru organism.

Cânepa, sursă perfectă de Omega 3 și 6

Consumarea uleiului din seminţe de cânepă obţinut prin presare la rece, este o sursă directă de acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6 într-un raport optim echilibrat de 1:3 care poate să susţină funcţionarea normală a fiecărei celule din organismul uman, de la făt până la adultul de orice vârstă, prin efecte benefice într-o gamă largă de boli şi dezechilibre.

De asemenea, seminţele de cânepă sunt ideale şi pentru vegetarieni, deoarece proteina vegetală conţinută poate înlocui cu succes lipsa de proteine animale din hrana acestora, ele fiind şi un aliment cu gust delicios de miez de nucă, cu aromă specială.

Cânepa este o sursă vegetală care asigură o nutriţie echilibrată de proteine şi lipide, cu acizi graşi nesaturaţi, cu toţi aminoacizii esenţiali într-un raport favorabil digestiei, pentru stimularea funcţiilor sistemului nervos şi menţinerea sănătăţii creierului, pentru îmbunătăţirea şi întreţinerea memoriei la toate vârstele, pentru sănătatea şi frumuseţea pielii etc.

Cel mai bun ulei de cânepă de pe piața românească este produs de HOFIGAL, cea mai mare companie românească de suplimente naturale.

Uleiul de cânepă presat la rece produs de HOFIGAL conține 40 de capsule moi și costă 17, 51 lei.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*