Ce înseamnă „hrană vie” și cum te poate ajuta împotriva cancerului

Guma de mestecat distruge enzimele

Unul dintre cei mai periculoși dușmani ai enzimelor este banala gumă de mestecat. Când mesteci mâncarea, creierul primește un semnal prin care este anunțat că stomacul urmează să primească mâncare; atunci, creierul îi dă comandă stomacului să producă enzime, numai că în „fabrică” nu ajunge nimic, enzimele produse de stomac fiind, astfel, risipite. Mai mult, cu timpul, acest mecanism reflex de producere a enzimelor se va deregla, iar orgaismul nu va mai produce enzime de fiecare dată când mesteci ceva deoarece creierul va considera că primește un nou semnal fals.

La fel de gravă este și combinarea incorectă a alimentelor, întrucât unele enzime funcționează într-un mediu acid, altele într-un mediu mai alcalin, anulându-se unele pe altele. De exemplu, carnea este digerată de enzimele „acide”, iar pâinea de cele „alcaline”. Dacă la o masă se combină cartofi prăjiți cu carne și pâine, atunci niciunul dintre aceste alimente nu se va digera complet; enzimele care le digeră nu pot „lucra” împreună.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Ai ceva de adăugat?...

*