Ce plante medicinale stimulează dezvoltarea creierului?

De-a lungul timpului, cercetătorii au dovedit prin nenumărate studii  că anumite plante au capacitatea de a îmbunătăți și dezvolta funcțiile creierului. În acest sens, ei au întocmit o listă cu cele mai puternice plante care acționează asupra creierului în sens pozitiv.

plante pentru creier

Alegerile fac diferența în capacitatea de adaptare mentală. Produsele alimentare sărace și practicile de zi cu zi nesănătoase sunt o povară inutilă creierul tău. Cu toate acestea, suntem conștienți că circumstanțele noastre nu sunt ideale și că nu putem face întotdeauna alegeri perfecte. Plantele medicinale pot reduce cantitatea excesivă de de stres și îți pot îmbunătății stilul de viață. De aceea, ți-am pregătit o listă cu plantele care fac minuni cu creierul tău.

Isopul de apă. Isopul de apă este planta de top care ajută la întinerirea creierului și a sistemului nervos. Ea este liantul dintre partea dreaptă și partea stângă a creierului și le determină să lucreze împreună. De asemenea, isopul de apă îmbunătățeste toate aspectele funcționării mentale, inclusiv capacitatea de a învăța noi informații, și de a le păstra și reaminti. Această plantă oferă beneficii duble, susținând inteligența și reducând în același timp efectele stresului asupra creierului. Isopul de apă oferă patru avantaje principale:

  • -îmbunătățește capacitatea de atenție și concentrate,
  • -îmbunătățește capacitatea de a rezista la stresul emoțional
  • -reducerea nervozitatea și anxietatea
  • -îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

Centella asiatică este o plantă cu un puternic impact asupra funcționării creierului. Ea echilibează, de asemenea, creierul și ajută la îmbunătățirea tuturor aspectelor legate de funcționarea creierului. Aspectul pentru care centella asiatică a devenit foarte cunoscută este capacitatea sa de a îmbunătăți circulația sângelui și memoriea.

Ashwaghandha sau ginsengul indian este o altă plantă de top pentru creier. Aceasta reduce efectele de muncă excesivă și este una dintre cele mai bune plante care ajută la claritatea mentală și la funcționarea cognitivă. Aceasta stimulează memoria creierului și este foarte utilă în sprijinirea întregului sistem nervos. Ginsengul indian face minuni în stoparea epuizării nervoase și protejează creierul împotriva deteriorării celulelor.

Obligeana este și ea o plantă importantă pentru creier. Proprietățile ei ajută la o mai bună concentrare, claritate dar și la o mai bună capacitate de exprimare. Ea are un efect de stimulare, ceea ce înseamnă că tratează depresia și bolile mentale. Obligeana mai este recunoscută și pentru capacitatea ei de a detoxifia țesuturile creierului.

Tagara sau valeriana indiană ajută creierul să depășească condițiile de stres emoțional și nervozitate.

Busuiocul oxigenează creierul și îmbunătățește circulația, oferind organismului senzația de bunăstare și relaxare mentală.

Rozmarinul este o plantă cu esență luminoasă și ascuțită, care îmbunătățește claritatea mentală și ajută la stăpânirea emoțiilor.

Menta stimulează și revitalizează creierul, îmbunătățind, totodată, energia, creativitatea și capacitatea de învățare.

Gingko biloba îmbunătățește circulația sângelui, stimulează vigilența, memoria și conține antioxidanți pentru a menține celulele sănătoase.

Păducelul curăță creierul de toxine și întărește țesuturile și vasele de sânge.

sursă foto: greendesert.org


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*