Ce plante sunt bune pentru alaptat?

Îți dorești să alăptezi până la doi ani, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății, însă ți-e frică să nu cumva să rămâi fără lapte? Nicio problemă. Există plante care te ajută să crești secreția de lapte.

plante-pentru-alaptare

Urzica este o plantă care reușește să combată mai multe probleme și să ajute în mai multe situații. Așa se face că specialiștii fitoterapeuți susțin că ceaiul de urzică sporește secreția de lapte și poate preveni anemia, deoarece urzicile conțin o cantitate ridicată de fier. Ceaiul de urzică poate fi folosit imediat după naștere și mult timp după aceea. Ea mai poate fi folosită în combinație cu alte plante precum alfalfa, feniculul sau ciumăreaua pentru a crește producția de lapte.

Schinduful este  una dintre cele mai bune și mai puternice plante medicinale pentru creșterea producției de lapte. Atunci când este luat în cantități foarte mari, schinduful ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, și, prin urmare, nu este recomandat să se utilizeze de către diabetici. De asemenea, reglează și  sistemul digestiv, eliminând gazelle copilului mic. Multe mame folosesc cu succes această plantă pentru a-și crește producția de lapte matern. Atenție,  schinduful nu este recomandat a se utiliza în timpul sarcinii, deoarece poate provoca contracții uterine. Schinduf trebuie utilizat cu consecvență dacă vrei să obții  rezultate mai bune, în caz contrar acesta poate afecta în mod negativ producția de lapte, scăzând-o.

Ciumăreaua este o plantă puternică pentru stimularea producției de lapte și creșterea fluxului de lapte matern. S-a dovedit că are capacitatea de a crește producția de lapte cu până la 50%, în cele mai multe cazuri, și, de asemenea, poate stimula dezvoltarea glandelor mamare. Această plantă se poate consuma inclusive în timpul sarcinii. Se prepară sub formă de ceai, și se recomandă a consuma două căni pe zi.

Feniculul este recunoscut pentru creșterea producției de lapte matern, dar și pentru ameliorarea simptomelor de gaze sau de stomac deranjat. Este ideală în tratarea colicilor la bebeluși, mai ales dacă este administrate în combinație cu schinduful. De asemenea, feniculul este folosit în marea majoritate a preparatelor găsite în farmacii pentru colici, reflux și indigestie.

Frunzele de zmeură sunt excelente pentru creșterea producției de lapte matern. Pe lângă acestea, frunzele ajută uterul să se reface mai repede, fiind excelente tonice uterine. Frunzele de zmeură roșie sunt incredibil de bogate în vitamine și minerale, inclusiv Niacina (vitamina B), care a fost declarată substanța ideală pentru  ameliorarea simptomelor sindromului Raynaud.

Lucerna face parte din categoria plantelor medicinale care ajută la creșterea producției de lapte matern, oferind totodată organismului o mulțime de vitamine și minerale esențiale în perioada refacerii. Este foarte bogată în vitamina K, care ajută la diminuarea sângerărilor. Mulți medici recomandă consumul de ceai de lucernă cu cel puțin șase săptămâni înainte de naștere și timp de mai multe luni după naștere. S-a dovedit că un astfel de consum ajută la evitarea apariției hemoragiei la naștere, și, de asemenea, la recuperarea corpului după naștere. Pentru cele care alăptează, fitoterapeuții recomandă consumul a două căni de ceai pe zi.

Chimenul era folosit încă din vechime de femeile care alăptau, ca să aibă lapte mai mult. Efectele lui în acest sens au fost confirmate inclusiv de medicina modernă.  Astfel, se recomandă consumul zilnic a 2 căni cu infuzie de chimen, obținută din una-două lingurițe de semințe puse în 250 de mililitri de apă clocotită.

Șofranul sălbatic ajută la creșterea producției de lapte matern, dar și la diminuarea simptomelor de depresie postpartum. Trebuie menționat faptul că este o plantă amară, motiv pentru care, multe mame se feresc să o folosească.

Sursă foto: www.birdsandbeesteas.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*