Cimbrul, antibioticul eliberat fără rețetă

”Greu de crezut că cimbrul lipsește din vreo bucătărie românească. Fie proaspăt în perioada de recoltare, fie uscat, pe timpul iernilor lungi, mâncarea noastră tradițională e de neconceput fără adaosul acestui condiment. Cărnurile, în special cele grase sau tocate, vânatul, cârnații, dar și cartofii, varza, fasolea și roșiile capătă un gust și mai bun în asociere cu această plantă care crește peste tot în flora spontană – afirmă cercetător ing.chimist Ștefan Manea.

Cimbrul, un inamic al molimelor din vechime

Poate că vă gândiți că românii au consacrat această plantă prin intermediul bucatelor noastre, dar nu e așa. Arabii sunt primii care au început să producă din cimbru uleiuri volatile prin distilare, după ce l-au găsit capabil să vindece foarte multe dintre molimele care decimau populații întregi ale acelor vremuri, de la ciumă și holeră până la tuberculoză și friguri galbene și chiar sifilis sau dizenterie. Pe atunci doar un cerc de inițiați știau aceste lucruri despre cimbru, iar aceste informații circulau doar între cunoscători.

Din fericire astăzi cimbrul este la liber, dar din păcate într-o concurență acerbă cu produsele de sinteză. Și pentru ca e ușor de găsit, multă lume ignoră ce poate face această plantă pentru sănătatea adulților și a copiilor.

Să vedem doar câteva dintre efectele sale terapeutice:

Cum folosești cimbrul pentru tratarea stărilor gripale

Cimbrul este uimitor de eficient în tratamentul enterocolitelor și are calități deosebite în eliminarea viermilor intestinali la copii. Pot spune fără să greșesc că nu se găsește în natură ceva mai bun în această privință! Este folositor și în unele hepatite cronice deoarece ajută la stimularea celulelor hepatice.

Pentru tusea convulsivă, combaterea stărilor gripale, a gripei în fază incipientă, a răcelilor,  cea mai simplă formă de tratament este ceaiul de cimbru, sub formă de infuzie. Iar dacă în ceai adaugi 6-10 picături de tinctură, efectul este și mai rapid – subliniază interlocutorul nostru.

Ceaiul de cimbru scoate apa stagnantă din țesuturi

Multă lume, femei îndeosebi, se plânge de faptul că reține apa în țesuturi. Sunt des chestionat în această direcție și lumea vrea să știe ce remedii naturiste sunt cu adevărat eficiente pentru îndepărtarea acestui disconfort:

”Picioarele și mâinile se umflă, nici verigheta nu mi-o mai pot introduce pe deget, iar în unele dimineți nici nu-mi mai intră picioarele în cizme! Îmi vine să plâng de neputință…!” mi se confesa chiar zilele trecute o cunoștință.

Prima măsură este să fiți atenți la sodiul din mâncare. Adică înjumătățiți cantitatea de sare pe care o consumați, pentru că în mod sigur folosiți de 5 până la 15 ori mai multă decât trebuie! Carnea conține și ea foarte mult sodiu, deci atenție la câtă carne mâncați!

A doua măsură eficientă este să beți ceai de cimbru. Nu o dată sau de două ori și cu asta considerați că v-ați făcut datoria, ci măcar trei cești pe zi – poate înlocuiți cafeaua, de ce nu? – timp de minimum 8 săptămâni. Ei bine, ceaiul de cimbru grăbește eliminarea apei din țesuturi fiind din acest motiv și un bun anticelulitic.

Doar celulita este un dușman declarat al femeilor, ”dușman” pentru care industria de cosmetice inventează mii de produse care mai de care mai…inutile!

Baia de cimbru, sănătate curată

De asemenea, renunțați la a folosi produse cosmetice colorate artificial și care produc spumă abundentă în cada de baie. Nu fac decât să deshidrateze îngrozitor pielea, s-o subțieze și să deschidă porii, lăsând-o fără apărare împotriva microbilor.

În schimb, puneți 20 de grame de floare de cimbru într-un tifon pe care-l legați ca pe un săculeț și lăsați să curgă apa fierbinte peste acesta. Stați cel puțin o jumătate de oră în această apă, respirând puternic, cu ambii plămâni. Cu săculețul respectiv masați ușor gâtul, fața, mâinile, picioarele. Veți vedea ce stare de ușurare și vigoare veți resimți după aceea, datorită substanțelor pe care cimbrul le conține și a efectelor sinergice ale acestora!

Ceaiul de cimbru de la HOFIGAL este 100% ecologic

Mă bucur să pot recomanda spre folosire ceaiul ecologic de cimbru de la HOFIGAL, realizat din plante ce provin din culture proprii, realizate conform normelor agriculturii ecologice. Produsul provine dintr-o tehnologie de producție ce exclude utilizarea pesticidelor, ierbicidelor, fungicidelor” – ne asigură fondatorul HOFIGAL.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*