Dacă ai ști ce păr am avut în tinerețe…

”Aud această propoziție mereu, de cele mai multe ori însoțită de oftaturi și exclamații melancolice… Evident mi se cer sfaturi despre tratamente naturale pentru păr sănătos, ce trebuie făcut ca acesta să cadă mai puțin, să crească mai repede, să aibă firul mai rezistent, etc. Înainte de a oferi răspunsuri punctuale, aș vrea să știți că există cercetări, mai puțin cunoscute ce-i drept, din care reiese că părul lung se corelează cu ascuțirea instinctelor și cu o mult mai mare capacitate de a detecta semnificația semnalelor din mediul înconjurător, iar dacă e scurt sau lipsește,  generează o mare frustrare sexuală la femei și bărbați, deopotrivă.

Așa că, e de înțeles de ce ne părul ne preocupă atât de mult – își începe dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu pledoaria pentru un păr sănătos, fără probleme.

Igiena părului, la fel de importantă ca igiena celorlalte părți ale corpului

Părul trebuie periat regulat şi cu atenţie, cu o perie cu peri naturali. Atenție, periile din plastic fac ca firul să se despice la vârfuri, iar cele cu peri ascuţiţi îl rup în timpul pieptănării.

Faceți acest lucru de două ori pe zi – dimineața și seara cu ocazia igienei generale – de jos în sus, ușor, fără mișcări aspre. Periajul insistent al rădăcinilor îl poate slăbi și poate favoriza sau accelera căderea. De asemenea, rog femeile să aibă grijă la modul în care piaptănă părul ud, deoarece atunci acesta se află la maximum de fragilitate și se poate rupe ușor. Pentru a evita asemenea urmări, recomand pieptănatul cu o perie de lemn cu dinți rari.

Tonifierea este esențială pentru un păr revitalizat. Folosește uleiuri naturale

Pentru tonifiere şi întreţinere recomand ca pe perie să se aplice câteva picături de ulei esenţial marca HOFIGAL, cum ar fi cel de lavandă, busuioc sau rozmarin, dacă nu aveți mult timp la îndemână.

Dar dacă investiți câteva minute în plus, masând capul cu aceste uleiuri esențiale, veți remarca în scurt timp efectele benefice. Pe lângă faptul că obțineți o stare psihică de bine, de răcorire și calmare, veți remarca faptul că părul devine mai strălucitor, mai viguros și cade mai puțin.

Chel stop și săpun moale vegetal împotriva căderii puternice a părului

Cea mai mare frustrare este experimentată de cei cărora le cade mult păr. Lor le recomand produsul exclusiv natural Chel Stop o loţiune pentru oprirea căderii părului.

Cum se procedează?

Mai întâi se spală părul cu Săpun moale vegetal, ce conține  săruri de potasiu, fiind un produs realizat în întregime din ingrediente naturale, extracte de plante precum gălbenele, mușețel, patlagină, urzică, coada calului, frunze de nuc și altele.

Se usucă părul, tamponându-l cu un prosop, nu prin frecare!  Apoi se masează pielea capului cu loţiune Chel Stop, 1-3 capace. Se acoperă capul cu un prosop sau cască la cald până dispare efectul revulsiv, cam în 30-35 de minute. Se usucă părul şi nu se spală iar decât după 48 ore. Operaţia se repetă din două în două zile. La a 4-a şedinţă, practic oprirea căderii părului este realizată. Pentru întreţinere este necesar să se facă una, două spălări pe săptămână – ne ghidează interlocutoarea noastră.

Părul îți spune ce deficiențe nutriționale ai în organsim

De exemplu, un păr subţire şi uscat arată că în organism există carenţe de acizi graşi nesaturaţi, în timp ce mătreaţa atrage atenţia asupra unei lipse de vitamina A – afirmă specialistul și continuă:

Produsele lactate, alimentele prăjite sau care conţin uleiuri sau grăsimi de tip trans, hidrogenate, aditivii alimentari care cresc producţia de radicali liberi, cu acţiune nocivă la nivel celular afectează sănătatea pielii și a părului.  Cantităţile excesive de zaharuri din alimentaţie ameninţă produc același neajuns, pentru că declanşează un proces de glicare a proteinelor structurale, proces care contribuie la fenomenul de îmbătrânire a tuturor structurilor noastre.

În mod evident, cele arătate mai sus trebuie evitate, iar dieta trebuie să conţină o cantitate suficientă de substanţe cu potenţial antioxidant, care neutralizează acţiunea distructivă a radicalilor liberi. Fructele şi legumele proaspete reprezintă o sursă de antioxidanţi naturali pe lângă administrarea de suplimente alimentare de tipul Complet Hofigal Antioxidant cu rol tonifiant şi vitaminizant al organismului și de combatere a radicalilor liberi.

Utilizarea topică a soluţiilor despre care am vorbit trebuie suplimentată prin administrarea de produse bogate în principii bio-active, și mă refer la complexul de vitamine B. Nu trebuie să lipsească mineralele precum fier, seleniu, zinc necesare creşterii unui păr sănătos şi plin de vitalitate. Ideal ar fi ca dieta să fie suplimentată și cu produse precum Se-Spirulin, HofImun și Spirulina cu extract total de cătină.

Să nu uităm că obiceiurile zilnice ne influențează lent, dar persistent, sănătatea și, implicit, imaginea. Acordă-i părului tău produsele de îngrijire adecvată și rezultatul final te va mulțumi pe deplin!” – conchide interlocutoarea noastră, doctor în farmacie Anca Daniela Raiciu.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*