Fosforul în exces, un pericol pentru sănătatea noastră!

Fosforul este foarte prezent în organismul nostru, parte din sistemul osos şi nervos, cu rol important în procesul de creştere şi regenerare. Nu degeaba li se spune copiilor “mănâncă peşte, are fosfor!” – afirmă dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu și continuă:

Multe sunt alimentele care conţin fosfor, dar el se asimilează de organism doar în prezenţa calciului, ca şi fierul. Într-adevăr, fosforul se găseşte în cantitate mai mare în peşte, dar şi în legume – mazăre, fasole etc – brânzeturi, produse din carne – salam, cârnaţi – nuci, fructe uscate, cereale integrale şi produse pe bază de soia, rădăcinoase – pătrunjel, ţelină, morcov, care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație.

Problema nu e că avem prea puțin fosofor, ci prea mult

Aș vrea să subliniez că prezenţa fosforului în organismul uman a crescut de patru ori în ultima vreme din cauza  consumului enorm de salamuri, băuturi carbogazoase, dulciuri cu termen mare de valabilitate, în general de o serie întreagă de produse prelucrate industrial. În consecință, problema nu e că avem prea puțin fosofor în organsim, ci prea mult! – subliniază interlocutoarea noastră.

În exces, acesta spoliază organismul de minerale și calciu, favorizând rahitismul la copii și instalarea osteoporozei la adulți. În ultimele două decenii a crescut spectaculos numărul copiilor diagnosticați cu ADHD din cauza hranei incompatibile cu nevoile adevărate ale acestora. Carnea procesată, băuturile îndulcite și carbogazoase sunt în relație directă cu hiperactivitatea copiilor, cu lipsa lor de atenție și concentrare, iar acidifierea organsimului favorizează scăderea imunității generale, cu consecințe periculoase pentru sănătatea lor – atrage aceasta atenția.

Adulții intră și ei în acest ciclu vicios tot din cauza alimentației intens procesate. Când apare boala – rahitism, osteoporoză – renunțarea imediată la tot ceea ce este prelucrat industrial și la băuturile carbogazoase devine imperativă, asta pe de o parte, iar pe de alta, folosirea unui tratament naturist asigură restaurarea echilibrului din organism! – concluzionează specialistul.

Sugestie de tratament natural pentru rahitism și osteporoză

HOFIGAL, cea mai mare companie de suplimente alimentare din România recomandă folosirea următoarelor suplimente:

Gemoderivat de Brad Alb – muguri – 1 monodoză / zi

Gemoderivat de Mesteacan Pufos – muguri – 1 monodoză / zi

Gemoderivat de Pin – muguri – 1 monodoză / zi

Tinctura de Coada Calului – 30 pic. X 3 ori / zi

Tinctura de Orz – 30 pic. X 3 ori / zi

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*