Gravidă? Află cum faci profilaxie naturală pentru un sistem imunitar sănătos

”Orice gravidă știe că în timpul sarcinii necesarului de vitamine şi minerale crește pentru că au loc diverse procese fiziologice ce trebuie susținute.

Există substanțe de care gravida nu trebuie să se lipsească și anumite gesturi profilactice menite să-i asigure un sistem imunitar sănătos, capabil să facă față tuturor provocărilor cu care gravida, și mai apoi tânăra mămica se va confrunta – afirma dr. în farmacie chimistAnca Daniela Raiciu. O să vă însoțesc în demersul dumneavoastră de a furniza femeii însărcinate câteva sfaturi de sănătate cu caracter profilactic:

Gravidei nu trebuie să-i lipsească fierul şi acidul folic, suplimentele vitaminice şi mineralele

Necesarul de fier este mult crescut în timpul sarcinii, fiind util formării depozitelor de fier ale fătului și formării placentei, mai ales că o parte din fier se va pierde în timpul naşterii.

Dacă nu se consumă suficient, există risc de naştere prematură şi greutate fetală scăzută la naştere. Suplimentele care conţin fier trebuie administrate preferabil cu băuturi ce conţin acid ascorbic, evitându-se administrarea cu ceai, lapte sau cafea.

La fel de important este și acidul folic, nevoia gravidei fiind mare,  deoarece este necesar sintezei ADN. El trebuie administrat chiar din perioada timpurie a sarcinii,  pentru a se evita producerea de defecte ale tubului neural printre care spina bifida este cea mai comună. Aș vrea să subliniez că orice femeie aflată la vârstă reproducătoare ar trebui să ia suplimente cu acid folic pentru că închiderea tubului neural are loc cel mai adesea înainte ca aceasta să ştie că este însărcinată, adică chiar în prima lună de gestaţie – avertizează interlocutoarea noastră.

Pentru gravidă importante sunt și suplimentele de zinc, calciu, vitamină A, C, D, iod, deficiența acestuia din urmă fiind responsabilă de apariţia hipotiroidiei la nou-născut.

Profilaxie naturală pentru gravidă cu HOFIGAL

Compania HOFIGAL a conceput o serie de suplimente alimentare cu compoziţie fitocomplexă, care să vină în ajutorul persoanelor ce au carenţe de minerale şi vitamine.

Recomandarea noastră este aceea de fi consumate în cure de câte 3 luni, separate de pauze de o lună, conform indicațiilor medicului curant, a medicului fitoterapeut și după schema de administrare prezentată pe site,  în dreptul fiecărui produs. Acestea pot fi comandate online oriunde în țară sau în Europa. Cu doar câteva clickuri, produsele ajunge în bune condiții la ușa dumneavoastră!” – își încheie pledoaria interlocutoarea noastră, dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

  • Polivitamine naturale cu calciu şi magneziu
  • Spirulina cu extract total de cătină
  • Complet Hofigal antioxidant
  • Uleiul de cătină
  • Hof imun și Hof imun forte
  • Flavovit C
  • Echinavit C
  • Gal-Extravit

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*