Nu mai folosiți ceaiul de ghimpe pentru prostată. Aflați remediul corect!

Există persoane care suferă de prostată și care consumă ceai de ghimpe pentru a rezolva această problemă de sănătate. Circulă în unele medii deloc informate acest lucru și aș dori ca prin intermediul dvs. să fac o corecție importantă în acest sens: ghimpele este într-adevăr foarte util pentru adenomul de prostată, pielocistită, litiază renală, hipertiroidism sau în diferite hipertrofii benigne sau maligne.

Cu un amendament! Nu sub formă de ceai. Sub această formă nu are nici un fel de efect, pentru că toate substanțele pe care le conține nu sunt solubile în apă, ci doar în alcool!

Prin urmare, vă rog să nu mai folosiți ceaiul de ghimpe în acest scop, deoarece conține acid cafeic, acid clorogenic care sunt solubile în apă, și sunt foarte bune remedii pentru alte afecțiuni, dar nu pentru prostată! Doresc să se rețină că informațiile privitoare la faptul că ghimpele combate bolile prostatei sunt adevărate, dar nu acționează decât dacă substanțele respective sunt extrase în alcool – atrage atenția cercetător ing.chimist Ștefan Manea.

În cele ce urmează o să furnizez lămuririle necesare pentru a înțelege în ce mod ne poate folosi ghimpele și pentru ce afecțiuni:

Extractul hidroalcoolic de ghimpe și utilizările sale

O să vă vorbesc mai întâi despre extractul hidroalcoolic de ghimpe.

Acesta este un produs indicat în adenomul de prostată și prostatită, în situații postoperatorii, după prostatectomie, cistopielite, în litiază renală. Are acțiune decongestivă în adenomul de prostată și folosit corect poate duce la evitarea intervenției chirurgicale. Având proprietăți dezinfectante și cicatrizante are un efect benefic asupra mucoasei tractului urinar.

Se administrează 40-60 de picături, diluate în 50 ml de apă, de două ori pe zi înainte de masă. La indicațiile medicului se vor face cure de 3-4 luni în cistopielite, 6-18 luni în adenomul de prostată, cure de 3-4 de zile de 2-3 ori pe an după prostatectomie.

Tinctura de ghimpe și utilizările sale

Foarte utilă pentru diverse afecțiuni este și tinctura de ghimpe. Aceasta este indicată în uz intern în adenomul de prostată, prostatită, colibaciloză, litiază renală, etc. Reduce sau limitează consecințele negative ale unor contaminanți bacterieni de la nivelul tractului urinar.

Pentru consumul intern se recomandă 20-30 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 de ml de apă. Pentru uz extern, tinctura se diluează: o parte de tinctură de ghimpe la 2 părți apă fiartă și răcită și se folosește în cataplasme.

În final, subliniez că nu există plantă pe suprafața pământului care să nu fie bună la ceva! Cu condiția să îi cunoaștem adevăratele proprietăți și pentru asta ar fi bine să ne adresăm fitoterapeuților, naturopaților sau oricărui specialist din domeniul plantelor medicinale care are calificarea și competențele necesare” își încheie recomandările interlocutorul nostru.

Articol preluat de pe aquiahora.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*