Plante medicinale pentru inimă

O serie întreagă de plante medicinale pentru inimă ne fac să fim mai sănătoși. Inima este cel mai important organ al nostru, fără de care nu putem supraviețui, de aceea trebuie să avem foarte mare grijă de sănătatea acesteia. În timp ce corpul se adaptează în cazul în care unul din celelalte organe începe să nu mai funcționeze corect, sau chiar să cedeze; în cazul funcționării incorecte a inimii, întregul organism este afectat. În majoritatea țărilor moderne, bolile de inimă sunt principala cauză de deces a cetățenilor. Tocmai de aceea, vă sfătuim să încercați să vă schimbați obiceiurile dăunătoare încă din tinerețe, înlocuindu-le cu altele benefice pentru inimă.

plante medicinale pentru inimaMai înainte de a face o incursiune în seria de plante medicinale pentru inimă, vă oferim câteva sfaturi de care să țineți cont pentru a avea o inimă sănătoasă.

În primul rând, puteți face schimbări la nivelul dietei – pentru o inimă sănătoasă, va trebui să evitați excesul de grăsimi provenite din prăjeli sau de origine animală, pe care le puteți înlocui cu grăsimi vegetale, din uleiuri presate la rece și cu fructe bogate în uleiuri (nuci, alune de pădure, caju, migdale, avocado, măsline). De asemenea, se recomandă scăderea consumului de sare la minim, eliminarea fumatului dacă este cazul, reducerea cantității de alcool consumate și eliminarea dulciurilor, pe cât posibil. Desigur, puteți consuma și ceaiuri din plante medicinale pentru inimă, pentru menținerea unei funcționări optime a acesteia.

Cel mai sănătos regim pentru inimă, dar și pentru restul organismului este cel bogat în legume și fructe, asociate cu surse de proteine din carne slabă, gătite cu o cantitate cât mai mică de ulei sau grăsimi. Pâinea și pastele albe trebuie înlocuite cu cele din grâu intergal, datorită numărului mai mare de nutrienți pe care acestea din urmă le conțin. O ceașcă de cafea este permisă, dacă nu aveți hipertensiune, însă nu e recomandat consumul excesiv din această băutură (3-4 căni pe zi), deoarece aceasta stimulează și suprasolicită inima.

Dacă aveți dureri în zona inimii, sau aveți orice alt tip de disconfort (palpitații, bătări neregulate), cel mai bun sfat este să consultați un medic specialist. Doctorul este singurul în măsură să vă recomande un tratament adecvat pentru boala dumneavoastră. Însă, pe parcursul sau după terminarea tratamentului recomandat, puteți face și o cură cu plante medicinale pentru inimă, care să vă ajute la menținerea unei funcționări normale a acesteia. În continuare veți găsi o listă cu cele mai eficiente plante medicinale pentru inimă:

Vâscul este foarte popular în perioada sărbătorilor de iarnă pentru că se consideră că aduce noroc, însă această plantă este foarte utilă pentru scăderea tensiunii arteriale și dilatarea vaselor sangvine, fiind eficientă în reglarea hipertensiunii.

Valeriana este una dintre cele mai miraculoase plante pentru sănătatea inimii, datorită efectului său de ameliorare a palpitațiilor inimii și a hipertensiunii arteriale.

Anghinarea este o plantă pe cât de gustoasă, pe atât de eficientă în cazul problemelor sistemului cardiac. Aceasta este foarte recomandată chiar și în cazul anginei pectorale și a insuficienței cardiace.

Păducelul este și el recunoscut pentru proprietățile sale deosebite, fiind recomandat în special pentru aritmii, tahicardie, fibrilații sau palpitații. Acesta acționează prin dilatarea vaselor de sânge, lucru ce permite o circulație sangvină mai bună și o ameliorare a problemelor cardiace.

Această listă nu este completă, există o mulțime de alte plante medicinale pentru inimă, însă cele amintite mai sus sunt printre cele mai eficiente. Pe lângă un stil de viață mai sănătos și consumarea de ceaiuri sau alte preparate din plante medicinale, se mai recomandă și suplimentele de Omega 3, care se regăsește din abundență în uleiul de pește oceanic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*