Plante medicinale pentru prostată

Prostata este o glandă a aparatului genital masculin, care este situată sub vezica urinară și care contribuie la buna funcționare a capacității de reproducere.

Coada-calului - planta medicinala pentru prostataProblemele de prostată afectează un număr foarte mare de bărbați de peste 40 de ani, dar în ciuda acestui fapt, o mare parte dintre ei evită consultarea unui medic specialist până în momentul în care problemele încep să interacționeze cu viața de zi cu zi. Din păcate însă, neglijarea unei probleme minore a prostatei pe o perioadă îndelungată de timp, poate duce la agravarea acesteia, deși ar fi putut fi tratată relativ ușor. Una din cele mai grave afecțiuni, cancerul de prostată, nu are nici un simptom în stagiile incipiente, tocmai de aceea este recomandat ca bărbații de peste 40 de ani să efectueze un examen periodic al sănătății acestei glande.

Problemele prostatei pot fi atribuite atât îmbătrânirii naturale, cât și a unor alte cauze, cum ar fi dieta nesănătoasă, nivelul foarte crescut de testosteron sau factorii genetici. Cele mai frecvente simptome sunt urinarea frecventă sau dureroasă, schimbarea consistenței urinei sau chiar febră, în cazul dezvoltării unei prostatite. Deși un stil de viață sănătos poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni, problemele de prostată nu pot fi evitate complet în acest mod. Desigur, o dietă sănătoasă, puțină mișcare în fiecare zi și o igienă adecvată au rolul lor în menținerea sănătății, așa că nu trebuie neglijate.

În medicina naturistă, există o mulțime de plante medicinale pentru prostată care acționează prin diferite mecanisme pentru o bună funcționare a acestei glande. Administrarea acestora trebuie făcută în completarea unui tratament prescris de medicul specialist, sau ca și cure de prevenție a unor afecțiuni la nivelul prostatei. Consumul zilnic al unei cantități suficiente de lichide (apă sau ceaiuri neîndulcite) este unul dintre cele mai bune obiceiuri, care ajută la buna funcționare a întregului organism, inclusiv a prostatei.

Toate acestea fiind spuse, în continuare vom discuta despre cele mai eficiente plante medicinale pentru prostată:

  • Ghimpele este o plantă subestimată, dar are efecte foarte benefice în ameliorarea disconfortului la urinare și în reducerea inflamației de la nivelul prostatei.
  • Rădăcina de urzică este un tratament foarte eficient pentru reducerea inflamației din întregul organism și are un efect diuretic.
  • Coada calului este o plantă foarte benefică pentru sănătatea prostatei, deoarece ajută la dezinfectarea urinei și la eliminarea sărurilor din organism.
  • Menta are un efect decongestiv, foarte util în cazul unor afecțiuni ale prostatei, de aceea se recomandă consmul de ceaiuri din această plantă, sau asocierea acesteia cu alte plante medicinale pentru prostată, datorită gustului său aromat.
  • Pufulița este o plantă cu multiple beneficii pentru sănătatea acestei glande: aceasta având un efect antiinflamator, diuretic și dezinfectant.

Toate aceste plante se consumă sub formă de ceai, fie ca atare, fie în combinații de plante, fiind metoda cea mai eficientă de administrare a acestor plante medicinale pentru prostată. Încercați pe cât posibil să nu adăugați zahăr în ceaiurile consumate, pentru un efect mai bun al tratamentelor. Iar dacă ați urmat un tratament naturist și simptomele pe care le aveți nu s-au ameliorat, vă recomandăm să consultați cât mai repede un medic specialist, pentru a evita agravarea bolilor.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*