Plante medicinale pentru rinichi

Cu toții știm că sănătatea este unul dintre cele mai importante lucruri în viață, însă nu de puține ori se întâmplă să neglijăm propria sănătate în detrimentul altor factori. De multe ori, o dietă echilibrată și o oră de mișcare în fiecare zi ar fi de ajuns pentru evitarea multor probleme de sănătate, însă în ziua de azi, timpul limitat nu ne permite un stil de viață balansat și sănătos, ceea ce ne predispune la o mulțime de boli.

Plante pentru rinichiRinichii au un rol extrem de complex și important în funcționarea optimă a organismului, fiind responsabili de o mulțime de procese. Rinichii sunt cei care curăță sângele de toxine și ajută la eliminarea acestora din organism, iar pe lângă asta, aceste organe vitale eliberează o serie de hormoni, care ajută la reglarea mai multor funcții din corp.

Bolile de rinichi nu trebuie tratate după ureche și vă sfătuim să vă adresați unui medic în cazul în care aveți dureri de rinichi sau alte probleme asociate. Desigur, există o mulțime de plante medicinale pentru rinichi, însă acestea trebuie folosite în completarea tratamentului recomandat de către medicul dumneavoastră. Cea mai bună formă de administrare a plantelor benefice este ceaiul, bineînțeles, deoarece un aport optim de lichide va ajuta rinichii să își revină mai repede și mai ușor. Este foarte important de menționat și faptul că un consmul optim de apă și ceaiuri neîndulcite (în jur de 2 litri pe zi) vor ajuta rinichii să se vindece mai repede.

Desigur, nu orice tip de ceai este la fel de benefic pentru bolile acestor organe, tocmai de aceea ne-am propus să facem o scurtă listă cu cele mai eficiente plante medicinale pentru rinichi:

  • Cimbrul este foarte eficient în ameliorarea simptomelor neplăcute provocate de bolile de rinichi. Este recomandat să consumați câte 100 ml de ceai din această plantă de 3 ori pe zi. Pe lângă efectele benefice pe care le are pentru rinichi, cimbrul ajută și pancreasul să-și regleze funcțiile.
  • Mătasea de porumb este și ea foarte utilă în cazul durerilor provocate de o boală renală. Ceaiul din această plantă se poate consuma în loc de apă, pe perioada tratamentului.
  • Banala urzică, de care ne-am ferit pe perioada întregii copilării, este un remediu naturist extrem de potent, cu multiple beneficii pentru organism. Aceasta se poate consuma fie sub formă de ceai, fie ca și macerat dizolvat într-un pahar cu apă.
  • Brusturele este unul dintre cele mai eficiente plante pentru tratarea bolilor de rinichi, acesta fiind recomandat chiar și pentru eliminarea pietrelor sau a nisipului. De asemenea, brusturele este foarte eficient pentru ameliorarea durerilor provocate de bolile renale.
  • Cozile de cireșe pot părea inutile, însă ceaiul preparat din aceste plante nu doar că are un efect benefic pentru rinichi, ci are și un gust foarte plăcut, spre deosebire de alte plante. Va trebui să consumați 2-3 căni din acest ceai pe zi, pentru a avea rezultatele dorite.

Pentru un efect mai puternic, se pot face ceaiuri și din mai multe plante, în diverse proporții. Pe lângă ceaiurile preparate din plante medicinale, sucurile proaspete din legume sunt și ele foarte eficiente pentru menținerea sănătății rinichilor. Acestea trebuie consumate cât mai repede după stoarcere și fără a adăuga zahăr sau îndulcitori. Dintre fructe, strugurii sunt cei mai buni pentru asigurarea funcționării optime a rinichilor. Aceștia se pot consuma ca atare, sau sub formă de suc proaspăt, fără zahăr. În afară de consumul ridicat de ceaiuri și sucuri din legume, pe perioada tratamentului trebuie să scădeți cantitatea de sare din mâncare la minim, pentru că aceasta îngreunează procesul de eliminare al apei din organism.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*