Plante pentru baia bebelușului

Baia bebelușului este nu numai un un act de igienă, ci și unul de apropiere, de contact. Iar pentru a face baia cât mai plăcută și mai relaxantă, pune în apă și câteva plante.

plante pentru baia bebelusului

Recomandările medicilor, atunci când vine vorba de baia bebelușului sunt din cele mai variate. Unii recomandă, spălarea copilului în fiecare seară, cu apă fiartă și răcită, alții susțin că e suficient ca micuțul să fie spălat de trei ori pe săptămână, cu apă de la robinet. Din popor, însă s-a împământenit ideea că baia bebelușului este mai relaxantă și eficientă, dacă în apă se pun și câteva tipuri de plante. Există și specialiști care recomandă spălarea copilului cu ceaiuri din diverse plante. Tocmai de aceea, îți prezentă o listă cu plantele potrivite care se pot adăuga în apa de la băița bebelușului

Mușețelul. Este probabil cea mai comună plantă și cea mai utilizată în astfel de situații. Toate mamele au auzit de băița bebelușului cu ceai de mușețel, care este extreme de eficientă în calmarea pielii sensibile. Ce mai trebuie să știi despre mușețel este că acesta este și un foarte bun dezinfectant. Așadar, folosești un ceai din trei linguri de plantă uscata la un litru cu apă clocotită, lasa-l la infuzat 10 minute, după care toarnă infuzia în cada bebelușului.

Florile de tei au un efect liniștitor și dacă sunt folosite pentru baie. Se pun două mâini de flori de tei uscate într-un săculeț de tifon pe care îl pui în cădița cu apă și îl lași acolo până se termină ritualul de îmbăiere. După băiță, bebelușul va dormi, cu siguranță, neîntors.

Cimbru este excelent pentru copiii agitate și nervoși. Pune, așadar, două lingurițe de plantă uscată în 500 ml apă clocotită și lasă-le la infuzat pentru 10  minute. Strecoară ceaiul, după care toarnă-l în cada cu apă pentru băiță.

Gălbenele , ca și mușețelul, au capacitatea de a curăța și calma pielea bebelușului. Se prepară o infuzie din flori de gălbenele și se toarnă în apa pentru îmbăiat.

Coada calului are efect benefic asupra pielii datorită siliciului din componenţa sa. Infuzia se pune în apa din cădiță.

Roiniţa este recomandată copiilor nervoşi, mai agitați și  are un efect de calmare.

 Creţişoara întăreşte ţesuturile şi stimulează musculatura.

Pătlagina este utilă în caz de incotinenţă urinară, lucru de care ne dăm seama mai bine atunci când micuţii încep să-şi facă singuri necesităţile. Băile de șezut în astfel de cazuri sunt foarte eficiente.

Tărâțele se adaugă în băița bebelușului, alături de oricare din plantele enumerate mai sus. Se pune un pumn de tărâțe într-un tifon foarte des și se scufundă în apa din cădiță. Tărâțele au proprietatea de a curăța pielea, scăpând-o de bubițe, înroșeli și iritații.

De reținut!

Cu cât infuziile din aceste plante sunt mai diluate, cu atât este mai bine pentru copil. Temperatura apei este foarte importantă. Ea nu trebuie să depășească 37 de grade, însă depinde foarte mult de fiecare copil în parte. Unii suportă mai ușor apa mai rece, alții preferă apa mai caldă. După baie, masează pielea bebelușului cu uleiuri natural sau cu creme specifice.

Nu se va folosi niciodată în apa de băiţă extractul de pin colorat verde. De asemenea, trebuie evitate şi produsele astringente, cum ar fi rostopasca şi muşcata.

sursă foto:amazing-babies.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*