Spirulina – sănătate în pulbere și comprimate

Spirulina este o algă cu formă spiralată, ce trăiește atât în ape dulci, cât și în ape sărate și care este de multe ori considerată ca fiind un super-aliment datorită proprietăților benefice pe care le are asupra organismului uman. Practic ea aduce un plus de vitalitate, fiind preferată de către mulți utilizatori, chiar și în detrimentul cafelei.

Ce beneficii ne aduce consumul de spirulină?

Pe lângă faptul că te vei simți mai tânăr, organismul tău îți va mulțumi cu siguranță. Spirulina este un produs cu efect imediat, care se păstrează pentru un timp îndelungat. Spirulina poate fi găsită sub formă de pulbere sau sub formă de comprimate. Indiferent de formă însă, se recomandă că în fiecare zi să beneficiem de o doză de spirulină, pentru a crea o barieră de apărare pentru organismul nostru. Numele spirulinei vine tocmai datorită formei spiralate, iar ca proces de fabricare, ea este recoltată, după care este transformată în pastă.

Spirulina este responsabilă cu protecția noastră împotriva virusurilor și a răcelilor, întărind în același timp sistemul imunitar uman. Benefică mai ales în timpul sezonului rece, dar și în timpul verii că măsură de prevenție, spirulina ne întărește și ne ajută organismul, astfel încât acesta să nu se îmbolnăvească.

Spirulina este folosită de multe ori ca „ingredient” în cadrul dietelor de slăbire. Această algă conține proteine și betacaroten, în suficiente proporții, cât să înlocuiască o masă copioasă. Alături de o hidratare corespunzătoare, spirulina te poate ajuta să slăbești în mod natural, însă fără a fi nevoit să te înfometezi. Combinată cu un meniu sănătos și cu foarte mult sport, ea poate da rezultate satisfăcătoare și te poate ajuta să îți păstrezi tonusul și vitalitatea zilnică, dozându-ți energia astfel încât să te poți bucura de fiecare activitate în parte.

Spirulina este un produs natural care reduce colesterolul, iar acest lucru este foarte important pentru sănătatea noastră. Colesterolul este o mare problemă care apasă societatea de astăzi, dar iată că există și modalități care îl pot ține sub control, iar răspunsul vine, firește de altfel, din natură. Spirulina este și un bun anti-inflamator, menține buna funcționare a sistemului circulator, îmbunătățește procesele digestive, crește nivelul atenției și controlează deopotrivă apetitul culinar.

Am putea spune că dacă vrei să fii mereu tânăr, spirulina este exact suplimentul de care ai nevoie. În aceste comprimate poți găsi efectiv esența vieții și a vitalității, astfel încât organismul tău să fie tonifiat și să nu mai resimtă oboseala. Din păcate, suntem deseori supra-solicitați, iar taskurile zilnice ne pot lasă fără energie la finalul unei zile. Cumulată, această oboseală își spune cuvântul la un moment dat, transformându-se în somatizări menite să ne atragă atenția că ceva nu funcționează în parametrii în care ar trebui.

Te întrebi ce categorii de vârstă pot beneficia de aceste avantaje ale spirulinei? Ei bine, indiferent de vârstă sau sex, spirulina vine în ajutor. Ea poate fi folosită de către adulții solicitați fizic, de către copii, dar și de către adolescenți. Deloc surprinzător, spirulina se poate consuma și în perioada sarcinii, deoarece atunci este nevoie de un aport mărit de vitamine, proteine și minerale care să ajute la dezvoltarea armonioasă a fătului, fără a dezechilibra însă organismul mamei.

Decât să aștepți un astfel de moment, în care organismul spune mai mult sau mai puțin vizibil că este obosit, mai bine iei în calcul o dietă în care să beneficiezi zilnic de efectele spirulinei. Vei constata că efectele se vor vedea repede, iar starea ta de bine se va îmbunătăți semnificativ. Fiind un produs natural, nici nu va trebui să te îngrijorezi, pentru că, spre deosebire de o medicația normală, spirulina constituie un supliment natural, benefic și cât se poate de sigur.

Sursa foto: Pixabay.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*