Știai că aloe vera îți detoxifiază organismul și distruge celulele canceroase? Iată proprietățile acestei plante

Primăvara înseamnă trezire la viață, natura renaște, iată de ce și omul trebuie să își facă ordine în casă, în suflet și în corp o dată cu venirea sezonului cu flori. Aloe vera înseamnă mai mult decât o plantă, mulți văd în ea un remediu al armoniei (chinezii), alții (rușii) cred că reprezintă elixirul care prelungește tinerețea, în timp ce anticii (egiptenii) o considerau sursa nemuririi; se spune chiar că Nefertiti și Cleopatra foloseau extractul de aloe vera în tratamentele lor de înfrumusețare.

Și, după unele studii, pare-se că nu greșeau, căci oamenii de știință au descoperit în aloe vera un puternic cockteil de hormoni vegetali și vitamine. Aloe vera conține mai bine de 200 de substanțe active, printre care aminoacizi, vitamine, minerale esențiale, săruri și fitosteroli. Toate cele enumerate luptă eficient cu inflamațiile, stimulează creșterea celulară, hidratează și cicatrizează rapid. Între substanțele extrem de prețioase regăsite în aloe vera se află și glucomannanul, o fibră solubilă, cu efecte antivirale, imunostimulatoare și de refacere a măduvei osoase (fapt demonstrat în 1992 de medicul J.C. Pitman, cel care a arătat că glucomannanul stimulează anumite leucocite să distrugă bacteriile și reziduurile).

Pentru o bună sănătate, organismul uman necesită 22 de aminoacizi, dintre care 8 sunt numite „esențiale”, deoarece organismul nu le poate fabrica. În planta de aloe vera se găsesc toți acești 8 aminoacizi esențialim plus 11 din cei 14 „secundari”! Aloe Vera are vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C și E.

CONTINUARE – Știai că aloe vera îți detoxifiază organismul și distruge celulele canceroase? Iată proprietățile acestei plante


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3

Ai ceva de adăugat?...

*