Tipuri de ceaiuri și beneficiile acestora pentru sănătate

Privit timp de mii de ani în zona estică a globului drept un adevărat factor cheie al sănătății, al fericirii și al înțelepciunii, ceaiul a atras atenția cercetătorilor din Occident, care au descoperit, la rândul lor, numeroasele beneficii pentru sănătate ale diferitelor tipuri de ceaiuri pe care le putem consuma fiecare dintre noi.

Studiile au constatat faptul că unele ceaiuri pot ajuta în lupta de prevenție și tratare a cancerului, a bolilor de inimă și a diabetului. În plus, aceste băuturi miraculoase încurajează pierderea în greutate, ajută la scăderea colesterolului și asigură vigilența mentală. Ceaiul pare, de asemenea, să aibă calități anti-microbiene importante pentru menținerea unei bune stări de sănătate generală.

 

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului
Ceaiul este un nume dat unei adevărate varietăți de băuturi în realitate. Cele mai populare ceaiuri consumate în lume precum cel verde, alb sau negru sunt derivate din plante precum Camellia Sinensis, un arbore originar din China și India și conțin antioxidanți unici numiți flavonoizi. Cea mai puternică substanță dintre acestea, cunoscută sub numele de ECGC, poate ajuta împotriva radicalilor liberi care pot contribui la apariția cancerului, a bolilor de inimă și a arterelor înfundate.

Toate aceste ceaiuri conțin, de asemenea, cofeină și theanină, substanțe care influențează creierul și par a spori vigilența mentală. Cele mai prelucrate frunze de ceai au de regulă un conținut redus de polifenol. Polifenolii includ flavonoide, substanțe care nu sunt benefice pentru organism. Ceaiul negru, de exemplu, include concentrații mai scăzute de polifenoli decât ceaiul verde iar puterea sa antioxidantă este una extrem de ridicată.

CONTINUARE – Vezi tipurile de ceaiuri și beneficiile acestora pentru sănătate


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*